БЛ: Бајерн четворком у Фрајбургу до +20!

Фудбалери Бајерна настављају да крче пут ка новој, шестој узастопној титули првака Немачке.  Баварци поново "испрашили" редовну муштерију! Реми са Хертом у прошлом колу био је само тренутак слабости за чету Јупа Хајнкеса, која се побједом против Фрајбурга стигла до 20 бодова предности испред другопласираног Шалкеа.  Још три победе и - титула! Прецизније - још седам бодова.

Фудбал 05.03.2018 | 09:45
БЛ: Бајерн четворком у Фрајбургу до +20!
Баварци су убедљивом победом у Франбургу са 4:0 (2:0) у недељу стекли 20 поена предности у односу на најближег пратиоца после 25. кола.

Бајерн је меч преломио средином првог полувремена са два гола у року од три минута. Повео је аутоголом Сволова у 25, а већ у 28. је предност дуплирао Корентан Толисо.

У десетом минуту другог полувремена Томас Милер проиграва Сандра Вагнера за 3:0, да би Милер сам поставио коначан резулат у 69. минуту. 

Бајерн има 63 бода на првом месту, а најближи ривал је Шалке са 43, док су Борусија Дортмунд и Ајнтрахт Франкфурт са по 42. 

Фрајбург је на четири бода од опасне зоне. 

Бајерн Минхен изгубио је само једну од посљедњих 30 утакмица против Фрајбурга, а вечерашњи дуел само је био потврда претходних партија ова два тима.

Реми са Хертом без голова у прошлом колу био је само тренутак слабости за чету Јупа Хајнкеса, која се вечерашњом побједом против Фрајбурга 4:0 вратила на побједнички колосијек.

Баварци су поприлично лако стигли до 20. тријумфа у 25 одиграних утакмица у домаћем првенству.

ФРАЈБУРГ - БАЈЕРН МИНХЕН 0:4 (0:2)

Играчи Бајерна као да су свјесно на отварању сусрета препустили теренску иницијативу ривалу, па су у првих 20-ак минута меча потпуно изостале прилике гостију.

У 12. минуту сјајна шанса није претворена у вођство домаћих. Лукас Хелер нашао се усамљен пред голом Свена Улрајха, али је чувар мреже Бавараца перфектном интервенцијом лопту послао у корнер.

Није требало чекати дуго на казну за промашај.

Бајерн је повео након праве конфузије пред голом Фрајбурга. Иако је гол првобитно уписан Томасу Милеру, било је јасно да се ради о аутоголу.

Нападач Бајерна је примио дубинску лопту, која му је затим побјегла, ударила у пету дефанзивца Чаглара Шојунчуа, вратила се директно на ногу Милеру, који поново шутира, а лопта још једном одбијена од Шојунчуа и голмана Александера Шволова завршава у голу.

Непуна три минута касније већ је 0:2. Корентин Толисо одлучио се за ударац из велике удаљености и постигао прекрасан погодак.

Кренуо је Фрајбург офанзивно у наставак, али трећи гол у домаћој мрежи потпуно им је срушио све наде. У 54. минуту поново је Бајерн срећно стигао до гола. Након правог рикошета, Сандру Вагнеру је преостало само да са метар ћушне лопту у празну мрежу.

Био је то јубиларни, 1.500. бундеслигашки гол Бајерна у гостима.

Ништа ново ни у наставку меча, осим још једног гола у мрежи домаћина.

Када му није приписан први, јесте четврти. Милер се сјајно снашао након убацивања из корнера и волеј ударцем у 68. минуту повисио на 0:4. Милер се сада са 102 поготка у дресу Бавараца по броју голова изједначио са легендарним Дитером Хенесом на четвртом мјесту.

Након овог тријумфа, Бајерн сада најближем пратиоцу Шалкеу бјежи огромних 20 бодова!

Сурово, брутално, Бајерн!

Ако се после ремија са Хертом родило зрнце наде да би било шта могло да се промени на врху табеле Бундеслиге - грдно се преварио! Оно што је Бајерн урадио Фрајбургу на Шварцвалду само је књишки пример демонстрације силе - 4:0 (2:0)!

Од овог тренутка Бајерну су довољне још три победе до краја сезоне како би се сигурно окитио шампионском круном у шестој узастопној сезони! Тачније - седам бодова из преосталих девет утакмица. Шалке ту нема шта да тражи - ни чудо не би могло да помогне. 

Било је занимљиво све док није отпуштен Карло Анћелоти, али долазак Јупа Хајнкеса је потпуно обесмислио Бундеслигу! Поново... Бајерн игра фудбал за две класе испред свих осталих и у Немачкој му нема равног. Ни близу. Толико моћно изгледа овај Бајерн на терену да у појединим тренуцима делује као да гази са тек пола снаге. Ето, толико је добро затегао комплетан тим учитељ Хајнкес. Изашао је из заслужене пензије како би постао спасилац, а на крају сезоне биће Бајернов краљ и донеће клубу четврту титулу првака! 

Фрајбург се држао само током првих 25 минута, а онда је у правом блицкригу осетио пуну моћ баварског гиганта. Био је то јасан сигнал да је утакмица завршена, да три бода иду у Минхен и да ће се до краја играти само за престиж, односно за што већу разлику.

Све је почело аутоголом Александра Шволова, да би Корентан Толисо искористио савршену лопту Тијага Алкантаре и најавио Фрајбургово потонуће.

У наставку утакмице светла позорнице била су уперена у Томаса Милера! Прво "асистенцијом" за Сандра Вагнера, чиме је Бајерн стигао до великог јубилеја - 1.500. поготка у гостима у Бундеслиги! Било је то више Милерово уклизавање на лопту Хуана Берната, чиме је свом колеги из везног реда помогао да се домогне мете. А онда и поготком недуго затим, када је лопту после корнера Џошуе Кимиха претворио у коначних 4:0 хицем под рашље... Стигао је тако до 102. лигашког поготка у дресу Бајерна, чиме се изједначио с легендарним Дитером Хенесом, Улијевим братом. 

Бундеслига, 25. коло:

Фрајбург – Бајерн 0:4 (0:2)
Сволов 25аг, Толисо 28, Вагнер 54, Милер 69

Келн – Штутгарт 2:3 (1:2)
Пизаро 7, Јојић 87 – Гомес 45, 45+2, Бек 58 

Петак:

Борусија Менхенгладбах – Вердер 2:2 (2:0)
Закарија 3, Мојсандер 33 – Дилејни 59, Јохансон 78 

Субота

Ајнтрахт – Хановер 1:0 (1:0)
Да Коста 40

Аугзбург – Хофенхајм 0:2 (0:1)
Крамарић 31, Гнабри 50

Шалке – Херта 1:0 (1:0)
Пјаца 37

Волфзбург – Леверкузен 1:2 (0:1)
Мехмеди 79 – Аларио 31, Брант 78

РБ Лајпциг –Дортмунд 1:1 (1:1)
Огустан 29 – Ројс 39

Хамбургер СВ – Мајнц 0:0

ТАБЕЛА: Бајерн Минхен 63, Шалке 43, Борусија Дортмунд 42, Ајнтрахт 42, Бајер Леверкузен 41, РБ Лајпциг 39, Хофенхајм 35, Борусија Менхенгладбах 35, Штутгарт 33, Аугзбург 32, Хановер 32, Херта 31, Фрајбург 29, Вердер 27, Волфсбург 25, Мајнц 25, ХСВ 18, Келн 17.

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар