На западу земље ледена киша

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити облачно, на планинама са сусњежицом и снијегом, док ће на западу падати ледена киша, саопштили су метеоролози.

Босна и Херцеговина 05.03.2018 | 08:03
На западу земље ледена киша
Ујутро и пријеподне претежно облачно и суво, са честом појавом магле.

"У другом дијелу пријеподнева падаће киша на југу и југозападу, а на западу ледена киша, сусњежица и снијег у вишим предјелима", подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.

Без падавина биће у централним предјелима, на истоку и сјевероистоку.

Током дана, послијеподне и навече, у већини предјела поново ће почети да пада киша, а на планинама на западу сусњежица и снијег.

"Дуваће слаб сјеверни вјетар, на југу Херцеговине југоисточни, а у Семберији умјерен источни. Највиша дневна температура до 12 степени Целзијусових", саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура у 7.00 часова: Мраковица и Кнежево минус три, Мањача минус два, Србац, Дринић, Бијељина, Челинац, Крупа на Уни и Мркоњић Град минус један, Сребреница, Зворник, Котор Варош, Хан Пијесак, Бањалука, Приједор и Нови Град нула, Гацко, Калиновик, Добој и Источно Сарајево један, Невесиње и Соколац два, Рудо и Вишеград четири, Билећа шест, Требиње девет степени Целзијусових.

Највише сњежног покривача има на Мраковици - 130 центиметара, а најмање у Сребреници - један центиметар.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар