Na zapadu zemlje ledena kiša

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti oblačno, na planinama sa susnježicom i snijegom, dok će na zapadu padati ledena kiša, saopštili su meteorolozi.

Bosna i Hercegovina 05.03.2018 | 08:03
Na zapadu zemlje ledena kiša
Ujutro i prijepodne pretežno oblačno i suvo, sa čestom pojavom magle.

"U drugom dijelu prijepodneva padaće kiša na jugu i jugozapadu, a na zapadu ledena kiša, susnježica i snijeg u višim predjelima", podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Bez padavina biće u centralnim predjelima, na istoku i sjeveroistoku.

Tokom dana, poslijepodne i naveče, u većini predjela ponovo će početi da pada kiša, a na planinama na zapadu susnježica i snijeg.

"Duvaće slab sjeverni vjetar, na jugu Hercegovine jugoistočni, a u Semberiji umjeren istočni. Najviša dnevna temperatura do 12 stepeni Celzijusovih", saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura u 7.00 časova: Mrakovica i Kneževo minus tri, Manjača minus dva, Srbac, Drinić, Bijeljina, Čelinac, Krupa na Uni i Mrkonjić Grad minus jedan, Srebrenica, Zvornik, Kotor Varoš, Han Pijesak, Banjaluka, Prijedor i Novi Grad nula, Gacko, Kalinovik, Doboj i Istočno Sarajevo jedan, Nevesinje i Sokolac dva, Rudo i Višegrad četiri, Bileća šest, Trebinje devet stepeni Celzijusovih.

Najviše snježnog pokrivača ima na Mrakovici - 130 centimetara, a najmanje u Srebrenici - jedan centimetar.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar