ТУР: ''Седмица'' Галате, сигуран и Башакшехир!

Штопер који даје голове - Александру Епуреану! Истанбул Башакшехир очекивано савладао Гецтепе.  Шампионски налет Галате! Седмица у Карабуку, Гомис дао четири! Екипа Фатиха Терима више него убедљива - 7:0.

Фудбал 04.03.2018 | 10:00
ТУР: ''Седмица'' Галате, сигуран и Башакшехир!
Галатасарај је био под притиском уочи гостовања код прежаљеног Карабука. Истанбул Башакшехир је своје обавио савладавши Гецтепе са 1:0, па је барем на неколико сати преузео прво место на табели првенства Турске.

Овог пута, могао је да одмори Емануел Адебајор, стрелац у четири од последњих пет Башакшехирових утакмица, пошто је голгетерску улогу преузео штопер Александру Епуреану. Није му то ни толико страна улога - данашњи погодак био му је шести првенствени у овој сезони. Истина, Гецтепе му се “склонио“ са пута, мада обрамбени фудбалер из Румуније свеједно одлично снашао и главом шутирао математички прецизно. Гости су га само погледом испратили.

Гол постигнут на време дозволио је домаћима да у наставку меча мирно играју и чекају своју шансу да реше питање победника што је у 81. минуту и урадио Мевлут Ердинч, који је само неких 180 секунди раније и ушао у игру заменивши баш Адебајора. Един Вишћа му је завршио сав посао. Поново је заспала одбрана Гецтепеа.

Шампионски налет Галате! Седмица у Карабуку, Гомис дао четири! Екипа Фатиха Терима више него убедљива - 7:0.

Галатасар је дефинитивно у шампионском налету! Екипа легендарног Фатиха Терима демолирала фењераша Карабук на његовом терену са убедљивих 7:0, а утакмицу је обележио феноменални Бафетимби Гомис, који је серију голова наставио са вечерашња четири, која су великана из Истанбула поново избацила на чело табеле.

Домаћину више није место у елитном рангу и вероватно и сам жели да се сезона што пре заврши. Галатасарај је читав посао решио за 40 минута игре, када је на семафору стајало 0:6. Гомис је у фантастичном низу голова, са данашња четири дошао је до бројке од 24 гола, чиме се значајно одаљио од Бурака Јилмаза (18 голова) на челу листе стрелаца. Одличном Французу је три поготка наместио Фегули, а један Нагатомо. У стрелце су се још уписали Гари Родригез и Синан Гумуш.

Ово је највећа победа Галатасараја на страни још од 1996. године када су савладали Алтај са 8:1. Екипа Фатиха Терима је наставила потеру са Башакшехиром, који је данас без проблема савладао Гецтепе и има такође 50 бодова, а на три бода удаљености већ сутра може да им приђе Фенербахче, уколико забележи очекивану победу над Ахисаром.

Супер лиг, 24. коло:

Петак:

Бурса - Кајзери 1:0 (0:0)
/Станчу 76/

Субота:

Касимпаша - Османли 1:1 (1:1)
/Бен Јусеф 39 - Садегијан 37пен/

Истанбул Башакшехир -  Гецтепе 2:0 (1:0)
/Епуреану 45+2, Ердинџ/

Карабук - Галатасарај 0:7 (0:6)
/Гомис 5, 18, 25, 33, Јилмаз 16аг, Родригез 40/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар