TUR: ''Sedmica'' Galate, siguran i Bašakšehir!

Štoper koji daje golove - Aleksandru Epureanu! Istanbul Bašakšehir očekivano savladao Gectepe.  Šampionski nalet Galate! Sedmica u Karabuku, Gomis dao četiri! Ekipa Fatiha Terima više nego ubedljiva - 7:0.

Fudbal 04.03.2018 | 10:00
TUR: ''Sedmica'' Galate, siguran i Bašakšehir!
Galatasaraj je bio pod pritiskom uoči gostovanja kod prežaljenog Karabuka. Istanbul Bašakšehir je svoje obavio savladavši Gectepe sa 1:0, pa je barem na nekoliko sati preuzeo prvo mesto na tabeli prvenstva Turske.

Ovog puta, mogao je da odmori Emanuel Adebajor, strelac u četiri od poslednjih pet Bašakšehirovih utakmica, pošto je golgetersku ulogu preuzeo štoper Aleksandru Epureanu. Nije mu to ni toliko strana uloga - današnji pogodak bio mu je šesti prvenstveni u ovoj sezoni. Istina, Gectepe mu se “sklonio“ sa puta, mada obrambeni fudbaler iz Rumunije svejedno odlično snašao i glavom šutirao matematički precizno. Gosti su ga samo pogledom ispratili.

Gol postignut na vreme dozvolio je domaćima da u nastavku meča mirno igraju i čekaju svoju šansu da reše pitanje pobednika što je u 81. minutu i uradio Mevlut Erdinč, koji je samo nekih 180 sekundi ranije i ušao u igru zamenivši baš Adebajora. Edin Višća mu je završio sav posao. Ponovo je zaspala odbrana Gectepea.

Šampionski nalet Galate! Sedmica u Karabuku, Gomis dao četiri! Ekipa Fatiha Terima više nego ubedljiva - 7:0.

Galatasar je definitivno u šampionskom naletu! Ekipa legendarnog Fatiha Terima demolirala fenjeraša Karabuk na njegovom terenu sa ubedljivih 7:0, a utakmicu je obeležio fenomenalni Bafetimbi Gomis, koji je seriju golova nastavio sa večerašnja četiri, koja su velikana iz Istanbula ponovo izbacila na čelo tabele.

Domaćinu više nije mesto u elitnom rangu i verovatno i sam želi da se sezona što pre završi. Galatasaraj je čitav posao rešio za 40 minuta igre, kada je na semaforu stajalo 0:6. Gomis je u fantastičnom nizu golova, sa današnja četiri došao je do brojke od 24 gola, čime se značajno odaljio od Buraka Jilmaza (18 golova) na čelu liste strelaca. Odličnom Francuzu je tri pogotka namestio Feguli, a jedan Nagatomo. U strelce su se još upisali Gari Rodrigez i Sinan Gumuš.

Ovo je najveća pobeda Galatasaraja na strani još od 1996. godine kada su savladali Altaj sa 8:1. Ekipa Fatiha Terima je nastavila poteru sa Bašakšehirom, koji je danas bez problema savladao Gectepe i ima takođe 50 bodova, a na tri boda udaljenosti već sutra može da im priđe Fenerbahče, ukoliko zabeleži očekivanu pobedu nad Ahisarom.

Super lig, 24. kolo:

Petak:

Bursa - Kajzeri 1:0 (0:0)
/Stanču 76/

Subota:

Kasimpaša - Osmanli 1:1 (1:1)
/Ben Jusef 39 - Sadegijan 37pen/

Istanbul Bašakšehir -  Gectepe 2:0 (1:0)
/Epureanu 45+2, Erdindž/

Karabuk - Galatasaraj 0:7 (0:6)
/Gomis 5, 18, 25, 33, Jilmaz 16ag, Rodrigez 40/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar