Али господине Хајнкес, ми смо Барса! Да, али ја сам Јуп!

Како је тренер Бајерна не једном, него два пута одбио Блауграну?!

Фудбал 05.03.2018 | 20:10
Али господине Хајнкес, ми смо Барса! Да, али ја сам Јуп!
Велики су као планина. И скоро па је немогуће одбити их. Али Јуп Хајнкес је институција за себе. Понекад и тежак човек. Увек поносит. Поштен. Према себи пре свега. Правила понашања сам себи је прописао. И не одступа. Чак и кад зове Барселона. А звала је два пута! И у оба случаја, открива Бајернов шеф струке, добила је одречан одговор.

Први пут се то десило још давне 1997. године. Хејнкес је већ био у Шпанији, радио је као тренер Тенерифа које је одвео чак и до полуфинала Купа УЕФА. Такав успех привлачи пажњу. Чак и Блаугране. Враћа се са реванша полуфинала, упаво га је Шалке избацио из даљег такмичења...

“Долазим кући на Тенерифе и у дневној соби затичем Барселонине представике. Дали су ми конкретну понуду, али сам одбио“, открива Хајнкес у великом интервјуу за немачки Шпигел.

Каталонци су се изненадили. Тренер Тенерифа, а одбија Барсу?

“Украктко, рекли су ми: Знаш ли да смо ми Барселона? Рекао сам: Наравно да знам, али ви очигледно не знате ко сам ја. А ја не држим реч и не кршим уговоре“, рекао је Хајнкес, јасно стављајући гостима до знања да ће сезону завршити на Тенерифама, како је и обећао.

Барсини представници су отишли разочарани. Посебно кад су видели да је на крају те сезоне Хајнкеспреузео Реал и већ у првом покушају освојио Лигу шампиона! На Камп Ноу је стигао Луј ван Гал и клубу донео титулу првака Шпаније.

Нису наравно Каталонци Хајнкесово одбијање узели за зло. Свесни су и они да је то посао, да се такве ствари дешавају. Па су га опет звали. Додуше, прошло је чак 16 година. Јуп је је са Бајерном управо освојио триплу круну и решио да се пензионише. Пеп Гвардиола се чекао у Минхену. Хајнкесасу звали да крене у другом смеру. Али Јуп је поново остао доследан.

“После онакве сезоне у Бајерну није било могуће да преузмем други тим. Желео сам да одморим, да се посветим себи, својим животињама“.

Тако је било. Барселона је морала да потражи ново решење. Хајнкес се на крају ипак вратио. Само зато што је Бајерн звао. А у Јуповој глави - Бајерн је тај који се не одбија.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар