Ali gospodine Hajnkes, mi smo Barsa! Da, ali ja sam Jup!

Kako je trener Bajerna ne jednom, nego dva puta odbio Blaugranu?!

Fudbal 05.03.2018 | 20:10
Ali gospodine Hajnkes, mi smo Barsa! Da, ali ja sam Jup!
Veliki su kao planina. I skoro pa je nemoguće odbiti ih. Ali Jup Hajnkes je institucija za sebe. Ponekad i težak čovek. Uvek ponosit. Pošten. Prema sebi pre svega. Pravila ponašanja sam sebi je propisao. I ne odstupa. Čak i kad zove Barselona. A zvala je dva puta! I u oba slučaja, otkriva Bajernov šef struke, dobila je odrečan odgovor.

Prvi put se to desilo još davne 1997. godine. Hejnkes je već bio u Španiji, radio je kao trener Tenerifa koje je odveo čak i do polufinala Kupa UEFA. Takav uspeh privlači pažnju. Čak i Blaugrane. Vraća se sa revanša polufinala, upavo ga je Šalke izbacio iz daljeg takmičenja...

“Dolazim kući na Tenerife i u dnevnoj sobi zatičem Barselonine predstavike. Dali su mi konkretnu ponudu, ali sam odbio“, otkriva Hajnkes u velikom intervjuu za nemački Špigel.

Katalonci su se iznenadili. Trener Tenerifa, a odbija Barsu?

“Ukraktko, rekli su mi: Znaš li da smo mi Barselona? Rekao sam: Naravno da znam, ali vi očigledno ne znate ko sam ja. A ja ne držim reč i ne kršim ugovore“, rekao je Hajnkes, jasno stavljajući gostima do znanja da će sezonu završiti na Tenerifama, kako je i obećao.

Barsini predstavnici su otišli razočarani. Posebno kad su videli da je na kraju te sezone Hajnkespreuzeo Real i već u prvom pokušaju osvojio Ligu šampiona! Na Kamp Nou je stigao Luj van Gal i klubu doneo titulu prvaka Španije.

Nisu naravno Katalonci Hajnkesovo odbijanje uzeli za zlo. Svesni su i oni da je to posao, da se takve stvari dešavaju. Pa su ga opet zvali. Doduše, prošlo je čak 16 godina. Jup je je sa Bajernom upravo osvojio triplu krunu i rešio da se penzioniše. Pep Gvardiola se čekao u Minhenu. Hajnkesasu zvali da krene u drugom smeru. Ali Jup je ponovo ostao dosledan.

“Posle onakve sezone u Bajernu nije bilo moguće da preuzmem drugi tim. Želeo sam da odmorim, da se posvetim sebi, svojim životinjama“.

Tako je bilo. Barselona je morala da potraži novo rešenje. Hajnkes se na kraju ipak vratio. Samo zato što je Bajern zvao. A u Jupovoj glavi - Bajern je taj koji se ne odbija.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar