ПОР: ''Петарда'' Бенфике, Живковићев ''голазоооо''!

Лепотица Живковића, хет-трик Жонаса, 'петарда' Бенфике! Екипа Бенфике била је изузетно убедљива против Маритима и тако остала у борби за титулу шампиона Португала – 5:0 (4:0).  Живковићев "голазо"! Порто је у петак увече избацио Спортинг из трке за титулу првака Португалије. Бенфика је 24 сата касније поручила да неће одустати.

Фудбал 03.03.2018 | 23:40
ПОР: ''Петарда'' Бенфике, Живковићев ''голазоооо''!
'Орлови' су тако искористили пораз Спортинга од Порта да се осаме на другој позицији, док за великим ривалом са 'Драгаа' сада заостају пет бодова, на девет кола до краја Лиге Сагреш.

Већ после првог дела било је све јасно, пошто су Жонас, Алекс Гримално и поново Жонас донели домаћину огромних 3:0, да би тачку на прво полувреме ставио феноменално Жонас комплетиравши хет-трик за свега 26 минута. 

Темпо је у другом делу значјано опао, на то је утицао и директан црвени за Габоу на самом старту наставка, пре него што је у 81. минут наш Андрија Живковић прелепим поготком поставио коначан резутлат сусрета. 

Бившем играчу Партизана ово је био четврти гол на деветом мечу који је почео, има и још четири уласка с клупе, уз три асистенције. 

С друге стране, Љубомир Фејса замењен је у 67. минуту.



У петак увече на "Драгау", у директном дуелу за прво место на табели, Порто и Икер Касиљас избацили су лисабонски Спортинг из трке за шампионску титулу.

У суботу увече на "Да Лужу", други великан из Лисабона поручио је лидеру на табели да неће одустати:

Бенфика - Маритимо 5:0 (4:0) у мечу 25. кола Примијере који је "голазом" затворио Андрија Живковић!

Левоноги дриблер "убио је паука" слабијом, десном ногом у 81. минуту утакмице за пети гол "орлова" у дуелу са неравноправним ривалом, после којег је ситуација на челу табеле оваква:

1. Порто / 21-4-0 / 67
2. Бенфика / 19-5-1 / 62
3. Спортинг / 18-5-2 / 59

Питање шампиона Португалије, уколико "змајеви" и "орлови" не буду правили непредвиђене киксеве (а, Бенфика није изгубила ни од кога још од 16. септембра и гостовања Боавишти - 2:1) могло би да буде решено 15. априла када ће Живковићев тим дочекати и даље непораженог ривала са севера.



Нападач Бенфике, Жонас, постигао је три гола у првом полувремену која је поготком за 2:0 на асистенцију Живковића "исекао" Грималдо у 22. минуту. Из улоге асистента у улогу стрелца, репрезентативац Србије ускочио је у финишу меча када је рутински решио 1 на 1 ситуацију на левом крилу шаљући поруку скаутима наредних ривала Бенфике - могу да погодим и десном!

Живковић је углавном улазио са клупе у првом делу сезоне када је имао и проблема са повредама, а потом био "на леду" код тренера Руија Виторије који га је у новембру, децембру и јануару на 12 утакмица само два пута увео с клупе у игру. Живковић је у међувремену или био ван протокола или неискоришћена измена, да би од меча са Рио Авеом 3. фебруара заузео место у стартној постави и ту остао до вечерас.

У мечу са Маритимом, "Жиле" је одиграо 90 минута пети узастопни пут а Бенфика забележила пету узастопну победу: 5:1, 1:3, 4:0, 1:3, 5:0. У тој серији, 21-годишњи Нишлија постигао је два поготка, један Портимоненсеу 10. фебруара и један вечерас, тако да сада има учинак од три гола и четири асистенције у сезони 2017/18.

Семафор:

1:0 - Жонас (16)

2:0 - Грималдо (22)

3:0 - Жонас (34)

4:0 - Жонас пен (42)

5:0 - Живковић (81)

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар