POR: ''Petarda'' Benfike, Živkovićev ''golazoooo''!

Lepotica Živkovića, het-trik Žonasa, 'petarda' Benfike! Ekipa Benfike bila je izuzetno ubedljiva protiv Maritima i tako ostala u borbi za titulu šampiona Portugala – 5:0 (4:0).  Živkovićev "golazo"! Porto je u petak uveče izbacio Sporting iz trke za titulu prvaka Portugalije. Benfika je 24 sata kasnije poručila da neće odustati.

Fudbal 03.03.2018 | 23:40
POR: ''Petarda'' Benfike, Živkovićev ''golazoooo''!
'Orlovi' su tako iskoristili poraz Sportinga od Porta da se osame na drugoj poziciji, dok za velikim rivalom sa 'Dragaa' sada zaostaju pet bodova, na devet kola do kraja Lige Sagreš.

Već posle prvog dela bilo je sve jasno, pošto su Žonas, Aleks Grimalno i ponovo Žonas doneli domaćinu ogromnih 3:0, da bi tačku na prvo poluvreme stavio fenomenalno Žonas kompletiravši het-trik za svega 26 minuta. 

Tempo je u drugom delu značjano opao, na to je uticao i direktan crveni za Gabou na samom startu nastavka, pre nego što je u 81. minut naš Andrija Živković prelepim pogotkom postavio konačan rezutlat susreta. 

Bivšem igraču Partizana ovo je bio četvrti gol na devetom meču koji je počeo, ima i još četiri ulaska s klupe, uz tri asistencije. 

S druge strane, Ljubomir Fejsa zamenjen je u 67. minutu.



U petak uveče na "Dragau", u direktnom duelu za prvo mesto na tabeli, Porto i Iker Kasiljas izbacili su lisabonski Sporting iz trke za šampionsku titulu.

U subotu uveče na "Da Lužu", drugi velikan iz Lisabona poručio je lideru na tabeli da neće odustati:

Benfika - Maritimo 5:0 (4:0) u meču 25. kola Primijere koji je "golazom" zatvorio Andrija Živković!

Levonogi dribler "ubio je pauka" slabijom, desnom nogom u 81. minutu utakmice za peti gol "orlova" u duelu sa neravnopravnim rivalom, posle kojeg je situacija na čelu tabele ovakva:

1. Porto / 21-4-0 / 67
2. Benfika / 19-5-1 / 62
3. Sporting / 18-5-2 / 59

Pitanje šampiona Portugalije, ukoliko "zmajevi" i "orlovi" ne budu pravili nepredviđene kikseve (a, Benfika nije izgubila ni od koga još od 16. septembra i gostovanja Boavišti - 2:1) moglo bi da bude rešeno 15. aprila kada će Živkovićev tim dočekati i dalje neporaženog rivala sa severa.



Napadač Benfike, Žonas, postigao je tri gola u prvom poluvremenu koja je pogotkom za 2:0 na asistenciju Živkovića "isekao" Grimaldo u 22. minutu. Iz uloge asistenta u ulogu strelca, reprezentativac Srbije uskočio je u finišu meča kada je rutinski rešio 1 na 1 situaciju na levom krilu šaljući poruku skautima narednih rivala Benfike - mogu da pogodim i desnom!

Živković je uglavnom ulazio sa klupe u prvom delu sezone kada je imao i problema sa povredama, a potom bio "na ledu" kod trenera Ruija Vitorije koji ga je u novembru, decembru i januaru na 12 utakmica samo dva puta uveo s klupe u igru. Živković je u međuvremenu ili bio van protokola ili neiskorišćena izmena, da bi od meča sa Rio Aveom 3. februara zauzeo mesto u startnoj postavi i tu ostao do večeras.

U meču sa Maritimom, "Žile" je odigrao 90 minuta peti uzastopni put a Benfika zabeležila petu uzastopnu pobedu: 5:1, 1:3, 4:0, 1:3, 5:0. U toj seriji, 21-godišnji Nišlija postigao je dva pogotka, jedan Portimonenseu 10. februara i jedan večeras, tako da sada ima učinak od tri gola i četiri asistencije u sezoni 2017/18.

Semafor:

1:0 - Žonas (16)

2:0 - Grimaldo (22)

3:0 - Žonas (34)

4:0 - Žonas pen (42)

5:0 - Živković (81)

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar