ФРА: Ди Марија и Нкунку вратили ПСЖ на +14!

Пари Сен Жермен савладао је Троа као гост у првом суботњем мечу 28. кола Лиге 1 – 2:0 (0:0).  Суботић утегао Сент Етјен, смртна тишина у Мецу у 84. минуту. . .  Велика борба за опстанак води се у Француској!

Фудбал 03.03.2018 | 23:20
ФРА: Ди Марија и Нкунку вратили ПСЖ на +14!
'Свеци' су у другом полувремену успели да сломе ривала, па поново имају четрнаест бодова више од другопласираног Монака на тачно десет рунди до краја шампионске трке.

Гости су напокон повели у 47. минуту, после сијасет прилика у уводном делу сусрета, када је Јулијан Дракслер казнио неспоразум одбране домаћина и проиграо Анхела ди Марију, а Аргентинац само чућнуо лопту поред чувара мреже ривала.

Све је и дефинитивно било готово у 77. када се Данијел Алвес нашао у улози асистента, а млађани Кристијан Нкунку рутински реализовао ситуацију на ивици петерца, за 24. победу свог тима и 74. бод. 

С друге стране, Троа се и даље налзи у зони испадања са 28 бодова, први је испод црте, па Анџе, Тулуз и Амијен имају прилику да се додатно одлепе после вечерашњих дуела. 

У преостала четири суботња меча видели смо по победу домаћина и госта, односно два ремија. 

Најефикасније је било у окршају Сент Етјена и Дижона 2:2 (1:1), где је домаћи састав два пута стизао резултатски заостатак. 

Најубедљивији је био Анже, који је пред својим навијачима био убедљив против Генгана 3:0 (1:0), Рен је као гост био бољи од Амијена 2:0 (1:0), док је Мец са играчем мање успео да стигне до бода против Тулуза 1:1 (1:0). 

Невен Суботић одиграо је цео меч за Сент Етјен, док је Милан Бишевац био на клупи Меца.

Сент Етјен до пре два месеца буквално није знао где је бушан, а онда је на Жофруа Гишар стигао српски штопер Невен Суботић и од тада се све окренуло за 180 степени! Истина, славни клуб данас није искористио "зицер" код куће против Дижона (2:2), али у ових пет мечева нема пораз и успео је да откине по бод фаворизованом Марсељу, односно Лиону.  

Да је имао Суботића који је очигледно "затегао" једну од најслабијих одбрана лиге, Сент Етјен би се вероватно као и претходних година борио за излазак у Европу, овако, мораће да се задовољи сигурном зоном и нешто безбрижнијим финишом у наредна два месеца. 

Оба гола за домаћина постигао је Словенац Роберт Берич, на асистенције Габријела Силве, док су за Дижон погађали Таварес и Саид. Гости су два пута водили, некадашњи финалиста Купа шампиона два пута стизао, али није успео у потпуности да окрене резултат. 

Веома важне бодове вечерас је испустио Мец. Бројчано слабији због искључења Палмиерија у 43. минуту, изабраници Фредерика Ханца нису успели да задрже 1:0 које им је обезбедио Ро у 32. минуту. Шест минута пре краја Тулуз је изједначио преко Амијана и тим бодом остао изнад зоне испадања. Мец је могао да приђе Трои (место које води у бараж) на пет бодова заостатка, овако остао је на осам и са значајно мањим шансама за опстанак.

С две везане победе (вечерас лагано против Генгана) из групе најугроженијих побегао је Анже.  

Лига 1 – 28. коло:

Троа – ПСЖ 0:2
Амијен – Рен 0:2
Анже – Генгам 3:0
Мец – Тулуз 1:1
Ст Етјен – Дижон 2:2

недеља:
15:00 Каен – Стразбур
17:00 Монпеље – Лион
21:00 Марсеј – Нант

петак:
Монако – Бордо 2:1 (1:1)
Ница – Лил 2:1 (1:0)

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар