FRA: Di Marija i Nkunku vratili PSŽ na +14!

Pari Sen Žermen savladao je Troa kao gost u prvom subotnjem meču 28. kola Lige 1 – 2:0 (0:0).  Subotić utegao Sent Etjen, smrtna tišina u Mecu u 84. minutu. . .  Velika borba za opstanak vodi se u Francuskoj!

Fudbal 03.03.2018 | 23:20
FRA: Di Marija i Nkunku vratili PSŽ na +14!
'Sveci' su u drugom poluvremenu uspeli da slome rivala, pa ponovo imaju četrnaest bodova više od drugoplasiranog Monaka na tačno deset rundi do kraja šampionske trke.

Gosti su napokon poveli u 47. minutu, posle sijaset prilika u uvodnom delu susreta, kada je Julijan Draksler kaznio nesporazum odbrane domaćina i proigrao Anhela di Mariju, a Argentinac samo čućnuo loptu pored čuvara mreže rivala.

Sve je i definitivno bilo gotovo u 77. kada se Danijel Alves našao u ulozi asistenta, a mlađani Kristijan Nkunku rutinski realizovao situaciju na ivici peterca, za 24. pobedu svog tima i 74. bod. 

S druge strane, Troa se i dalje nalzi u zoni ispadanja sa 28 bodova, prvi je ispod crte, pa Andže, Tuluz i Amijen imaju priliku da se dodatno odlepe posle večerašnjih duela. 

U preostala četiri subotnja meča videli smo po pobedu domaćina i gosta, odnosno dva remija. 

Najefikasnije je bilo u okršaju Sent Etjena i Dižona 2:2 (1:1), gde je domaći sastav dva puta stizao rezultatski zaostatak. 

Najubedljiviji je bio Anže, koji je pred svojim navijačima bio ubedljiv protiv Gengana 3:0 (1:0), Ren je kao gost bio bolji od Amijena 2:0 (1:0), dok je Mec sa igračem manje uspeo da stigne do boda protiv Tuluza 1:1 (1:0). 

Neven Subotić odigrao je ceo meč za Sent Etjen, dok je Milan Biševac bio na klupi Meca.

Sent Etjen do pre dva meseca bukvalno nije znao gde je bušan, a onda je na Žofrua Gišar stigao srpski štoper Neven Subotić i od tada se sve okrenulo za 180 stepeni! Istina, slavni klub danas nije iskoristio "zicer" kod kuće protiv Dižona (2:2), ali u ovih pet mečeva nema poraz i uspeo je da otkine po bod favorizovanom Marselju, odnosno Lionu.  

Da je imao Subotića koji je očigledno "zategao" jednu od najslabijih odbrana lige, Sent Etjen bi se verovatno kao i prethodnih godina borio za izlazak u Evropu, ovako, moraće da se zadovolji sigurnom zonom i nešto bezbrižnijim finišom u naredna dva meseca. 

Oba gola za domaćina postigao je Slovenac Robert Berič, na asistencije Gabrijela Silve, dok su za Dižon pogađali Tavares i Said. Gosti su dva puta vodili, nekadašnji finalista Kupa šampiona dva puta stizao, ali nije uspeo u potpunosti da okrene rezultat. 

Veoma važne bodove večeras je ispustio Mec. Brojčano slabiji zbog isključenja Palmierija u 43. minutu, izabranici Frederika Hanca nisu uspeli da zadrže 1:0 koje im je obezbedio Ro u 32. minutu. Šest minuta pre kraja Tuluz je izjednačio preko Amijana i tim bodom ostao iznad zone ispadanja. Mec je mogao da priđe Troi (mesto koje vodi u baraž) na pet bodova zaostatka, ovako ostao je na osam i sa značajno manjim šansama za opstanak.

S dve vezane pobede (večeras lagano protiv Gengana) iz grupe najugroženijih pobegao je Anže.  

Liga 1 – 28. kolo:

Troa – PSŽ 0:2
Amijen – Ren 0:2
Anže – Gengam 3:0
Mec – Tuluz 1:1
St Etjen – Dižon 2:2

nedelja:
15:00 Kaen – Strazbur
17:00 Monpelje – Lion
21:00 Marsej – Nant

petak:
Monako – Bordo 2:1 (1:1)
Nica – Lil 2:1 (1:0)

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar