Чанак: Опорављени на побједу против Будућности!

Тренер Партизана поручује да су се његови играчи ужелели кошарке и да против Подгоричана желе да одиграју као на финалном турниру Купа Кораћа који су освојили.

Кошарка 04.03.2018 | 13:00
Чанак: Опорављени на побједу против Будућности!
Партизан је изгубио све шансе да се докопа места у плеј-офу АБА лиге, али није изгубио амбицију и мотив. Црно-бели у недељу у Београду дочекују Будућност у претпоследњем колу регионалног такмичења и има само једну жељу - да победи.

"Наставља се такмичење у АБА лиги где имамо и обавезу и амбицију да се боримо за најбољи могући пласман у овом тренутку. Будућност је тим који се током лиге дуго налазио на првом месту и сигурно имају амбиције да се боре за титулу. Имају одлично избалансиран тим и тренера Александра Џикића који их је сјајно уклопио. Освојили су домаћи куп и показали да полако подижу форму пред плеј-оф", поручио је Ненад Чанак, тренер Партизана.

Црно-бели су освојили титулу у домаћем купу, баш као и Будућност и одморни и орни дочекују меч који увек привлачи велику пажњу.

"Њихов квалитет, за нас је мотив више да се боримо за победу која нам је неопходна. Ова пауза је добро дошла да се опораве играчи, али сад смо се већ ужелели утакмица. Верујем да ћемо енергетски бити на истом нивоу као што смо били у полуфиналу и финалу купа", истакао је Чанак.

И центар Партизана Ђорђе Гагић сматра да Партизан увек мора да има највиши циљ и да ће и у недељном дуелу имати подршку са трибина.

"Утакмица против Будућности је озбиљан тест и изазов за нас да дамо све од себе и покушамо да савладамо учесника плеј-офа и тим који је ушао у саму завршницу Еврокупа. Прошло је две недеље од последње утакмице коју смо одиграли и једва чекамо да истрчимо пред наше навијаче, које овом приликом позивам да нас подрже у што већем броју", нагласио је Гагић.

Два кола пре завршетка регуларног дела АБА лиге Партизан је на петом месту на табели са скором 10-10, док је Будућност на другој позицији са 16 победа и четири пораза.

Дуел Партизан - Будућност игра се у недељу од 19 часова у дворани "Александар Николић".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар