Čanak: Oporavljeni na pobjedu protiv Budućnosti!

Trener Partizana poručuje da su se njegovi igrači uželeli košarke i da protiv Podgoričana žele da odigraju kao na finalnom turniru Kupa Koraća koji su osvojili.

Košarka 04.03.2018 | 13:00
Čanak: Oporavljeni na pobjedu protiv Budućnosti!
Partizan je izgubio sve šanse da se dokopa mesta u plej-ofu ABA lige, ali nije izgubio ambiciju i motiv. Crno-beli u nedelju u Beogradu dočekuju Budućnost u pretposlednjem kolu regionalnog takmičenja i ima samo jednu želju - da pobedi.

"Nastavlja se takmičenje u ABA ligi gde imamo i obavezu i ambiciju da se borimo za najbolji mogući plasman u ovom trenutku. Budućnost je tim koji se tokom lige dugo nalazio na prvom mestu i sigurno imaju ambicije da se bore za titulu. Imaju odlično izbalansiran tim i trenera Aleksandra Džikića koji ih je sjajno uklopio. Osvojili su domaći kup i pokazali da polako podižu formu pred plej-of", poručio je Nenad Čanak, trener Partizana.

Crno-beli su osvojili titulu u domaćem kupu, baš kao i Budućnost i odmorni i orni dočekuju meč koji uvek privlači veliku pažnju.

"Njihov kvalitet, za nas je motiv više da se borimo za pobedu koja nam je neophodna. Ova pauza je dobro došla da se oporave igrači, ali sad smo se već uželeli utakmica. Verujem da ćemo energetski biti na istom nivou kao što smo bili u polufinalu i finalu kupa", istakao je Čanak.

I centar Partizana Đorđe Gagić smatra da Partizan uvek mora da ima najviši cilj i da će i u nedeljnom duelu imati podršku sa tribina.

"Utakmica protiv Budućnosti je ozbiljan test i izazov za nas da damo sve od sebe i pokušamo da savladamo učesnika plej-ofa i tim koji je ušao u samu završnicu Evrokupa. Prošlo je dve nedelje od poslednje utakmice koju smo odigrali i jedva čekamo da istrčimo pred naše navijače, koje ovom prilikom pozivam da nas podrže u što većem broju", naglasio je Gagić.

Dva kola pre završetka regularnog dela ABA lige Partizan je na petom mestu na tabeli sa skorom 10-10, dok je Budućnost na drugoj poziciji sa 16 pobeda i četiri poraza.

Duel Partizan - Budućnost igra se u nedelju od 19 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar