РУС: Армејци још траже форму, Зениту само бод!

Највећи могући мотив пред дерби: Локомотиво, победи и титула је твоја! Зениту само бод против Амкара. Минималац ЦСКА на старту руског пролећа! Фудбалери ЦСКА савладали су минималним резултатом Урал у првом пролећном колу руске Премијер лиге.  ЦСКА опет минимално: ВЕБ арена одолева! Армејци пет утакмица узастопно у првенству нису примили гол на свом терену.

Фудбал 04.03.2018 | 08:45
РУС: Армејци још траже форму, Зениту само бод!
"Армејци" су тешко пробили бункер гостију, меч је решио погодак Алана Дзагојева пола сата пре краја сусрета у Москви.

ЦСКА је 11. победом преузео другу позицију на табели бар на неколико сати до дуела Зенит – Амкар.

Премијерно коло ПЛ у 2018. ће ипак обележити московски дерби између актуелног шампиона Спартака и лидера Локомотиве, у недељу. 

Урал је поражен четврти пут у последњих пет кола, на четири је бода од опасне зоне. Нови пораз је са клупе посматрао млади српски фудбалер Доминик Динга.



Тешко, али заслужено. Како против Црвене звезде, тако и против Урала. ЦСКА је минималцем отворио пролећни део првенства у руској Премијер лиги, савладавши на свом терену Урал - 1:0.

Три бода Армејцима донео је њихов најбољи играч, Ален Дзагојев. Репрезентативни везиста је у 59. минуту очито имао намеру да центрира, упутио је брзу лопту у петерац гостију, тамо је одбрани Урала засметао и збунио је Понтус Вернблум, али није дирао бубамару и она је улетела у мрежу.

Била је то пета узастопна утакмица у лиги на којој састав Виктора Гончаренка није примио гол на ВЕБ арени и лепа најава пред судар са Лионом, на истом месту, у оквиру осмине финала Лиге Европе, у четвртак вече.

Некадашњи штопер Партизана Грегор Балажиц играо је 90 минута за госте, на чијој је клупи све време преседео бивши члан Војводине, Доминик Динга.

Највећи могући мотив пред дерби: Локомотиво, победи и титула је твоја! Зениту само бод против Амкара.

Нула у Санкт Петербургу, еуфорији међ навијачима Локомотиве, иако њихов тим данас није ни излазио на терен. Лидер руског првенства тек ће у недељу играти велики дерби 21. кола против градског ривала и актуелног шампиона Спартака, али бољу увертиру од ове данашње нису могли да замисле у Москви. Зенит је у дуелу са Амкаром могао само до ремија без голова чиме је Локомотиви прочисто пут до шампионске титуле.

Наиме, ако Локомотива сутра на РЗД Арени савлада Спартак побећи ће Зениту и ЦСКА на чини се недостижних десет бодова предности, девет кола пре краја сезоне. Истина, ако би Краснодар у последњем данашњем мечу савладао Ростов могао би да има највише девет бодова заостатка за Локомотивом, чак и у случају њеног тријумфа над Спартаком. Али и тих девет изгледа заиста много, посебно имајући у виду да ће Зенит у претпоследњем колу гостовати код Локомотиве. ЦСКА су већ прегрмели, чека Локомотиву додуше гостовање код Краснодара.

Што се тиче данашње утакмице Зенита, само себе могу да криве изабраници Роберта Манчинија. Конкретно Александра Јерохина, који је већ у седмом минуту зарадио први, а у 67. и други жути картон. У јеку Зенитове доминације. Са десеторицом на терену, Зенит једноставно није могао више. 

Већи мотив од овога Локомотива није могла да добије пред дерби са Спартаком.

Иначе, Бранислав Ивановић је одиграо свих 90 минута за Зенит, док је Александар Миљковић све време играо за Амкар.

Краснодар гази ка Лиги шампиона! Звездина жртва избила на друго место у руској Премијер лиги...

Краснодар ономад није могао до Лиге Европе преко наше Црвене звезде, али како тренутно ставри стоје лако би од јесени могао у Лигу шампиона! Тамо где су стали прошле године, момци тренера Игора Шалимова наставили су у новој - четврти тријумф у низу и друго место, одмах иза Локомотиве. 

Бикови су данас били бољи од Ростова - 3:1, у мечу који је решен тек у самом финишу. Минут пре краја креативац домаћег састава Павал Мамаев на додавање Швеђанина Гранквиста погодио је за безбедних два разлике. Пре тога најбољи нападач Краснодара Фјодор Смолов два пута је матирао голмана гостију, једном са беле тачке. 

Краснодар сада има бод више од ЦСКА и Зенита, односно два више од шампиона Спартака и то су четири тима која се боре за два места у Лиги шампиона, с обзиром да је Локомотива готово сигурна. Оно што не иде на руку Биковима јесте распоред. Они у пресоталих девет кола имају дуеле са Зенитом, ЦСКА и Локомотивом.   

РУСИЈА 1 - 21. коло:

Петак
Анжи - Рубин 1:1 (0:1)
/Лескано 90+1 - Попов 36/ 

Субота

ЦСКА  - Урал 1:0 (0:0) 
/Дзагојев 59/

Зенит - Амкар 0:0

Краснодар - Ростов 3:1 (1:1)
/Смолов 28, 60пен, Мамаев 89 - Јонов 45пен/

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар