RUS: Armejci još traže formu, Zenitu samo bod!

Najveći mogući motiv pred derbi: Lokomotivo, pobedi i titula je tvoja! Zenitu samo bod protiv Amkara. Minimalac CSKA na startu ruskog proleća! Fudbaleri CSKA savladali su minimalnim rezultatom Ural u prvom prolećnom kolu ruske Premijer lige.  CSKA opet minimalno: VEB arena odoleva! Armejci pet utakmica uzastopno u prvenstvu nisu primili gol na svom terenu.

Fudbal 04.03.2018 | 08:45
RUS: Armejci još traže formu, Zenitu samo bod!
"Armejci" su teško probili bunker gostiju, meč je rešio pogodak Alana Dzagojeva pola sata pre kraja susreta u Moskvi.

CSKA je 11. pobedom preuzeo drugu poziciju na tabeli bar na nekoliko sati do duela Zenit – Amkar.

Premijerno kolo PL u 2018. će ipak obeležiti moskovski derbi između aktuelnog šampiona Spartaka i lidera Lokomotive, u nedelju. 

Ural je poražen četvrti put u poslednjih pet kola, na četiri je boda od opasne zone. Novi poraz je sa klupe posmatrao mladi srpski fudbaler Dominik Dinga.



Teško, ali zasluženo. Kako protiv Crvene zvezde, tako i protiv Urala. CSKA je minimalcem otvorio prolećni deo prvenstva u ruskoj Premijer ligi, savladavši na svom terenu Ural - 1:0.

Tri boda Armejcima doneo je njihov najbolji igrač, Alen Dzagojev. Reprezentativni vezista je u 59. minutu očito imao nameru da centrira, uputio je brzu loptu u peterac gostiju, tamo je odbrani Urala zasmetao i zbunio je Pontus Vernblum, ali nije dirao bubamaru i ona je uletela u mrežu.

Bila je to peta uzastopna utakmica u ligi na kojoj sastav Viktora Gončarenka nije primio gol na VEB areni i lepa najava pred sudar sa Lionom, na istom mestu, u okviru osmine finala Lige Evrope, u četvrtak veče.

Nekadašnji štoper Partizana Gregor Balažic igrao je 90 minuta za goste, na čijoj je klupi sve vreme presedeo bivši član Vojvodine, Dominik Dinga.

Najveći mogući motiv pred derbi: Lokomotivo, pobedi i titula je tvoja! Zenitu samo bod protiv Amkara.

Nula u Sankt Peterburgu, euforiji međ navijačima Lokomotive, iako njihov tim danas nije ni izlazio na teren. Lider ruskog prvenstva tek će u nedelju igrati veliki derbi 21. kola protiv gradskog rivala i aktuelnog šampiona Spartaka, ali bolju uvertiru od ove današnje nisu mogli da zamisle u Moskvi. Zenit je u duelu sa Amkarom mogao samo do remija bez golova čime je Lokomotivi pročisto put do šampionske titule.

Naime, ako Lokomotiva sutra na RZD Areni savlada Spartak pobeći će Zenitu i CSKA na čini se nedostižnih deset bodova prednosti, devet kola pre kraja sezone. Istina, ako bi Krasnodar u poslednjem današnjem meču savladao Rostov mogao bi da ima najviše devet bodova zaostatka za Lokomotivom, čak i u slučaju njenog trijumfa nad Spartakom. Ali i tih devet izgleda zaista mnogo, posebno imajući u vidu da će Zenit u pretposlednjem kolu gostovati kod Lokomotive. CSKA su već pregrmeli, čeka Lokomotivu doduše gostovanje kod Krasnodara.

Što se tiče današnje utakmice Zenita, samo sebe mogu da krive izabranici Roberta Mančinija. Konkretno Aleksandra Jerohina, koji je već u sedmom minutu zaradio prvi, a u 67. i drugi žuti karton. U jeku Zenitove dominacije. Sa desetoricom na terenu, Zenit jednostavno nije mogao više. 

Veći motiv od ovoga Lokomotiva nije mogla da dobije pred derbi sa Spartakom.

Inače, Branislav Ivanović je odigrao svih 90 minuta za Zenit, dok je Aleksandar Miljković sve vreme igrao za Amkar.

Krasnodar gazi ka Ligi šampiona! Zvezdina žrtva izbila na drugo mesto u ruskoj Premijer ligi...

Krasnodar onomad nije mogao do Lige Evrope preko naše Crvene zvezde, ali kako trenutno stavri stoje lako bi od jeseni mogao u Ligu šampiona! Tamo gde su stali prošle godine, momci trenera Igora Šalimova nastavili su u novoj - četvrti trijumf u nizu i drugo mesto, odmah iza Lokomotive. 

Bikovi su danas bili bolji od Rostova - 3:1, u meču koji je rešen tek u samom finišu. Minut pre kraja kreativac domaćeg sastava Paval Mamaev na dodavanje Šveđanina Grankvista pogodio je za bezbednih dva razlike. Pre toga najbolji napadač Krasnodara Fjodor Smolov dva puta je matirao golmana gostiju, jednom sa bele tačke. 

Krasnodar sada ima bod više od CSKA i Zenita, odnosno dva više od šampiona Spartaka i to su četiri tima koja se bore za dva mesta u Ligi šampiona, s obzirom da je Lokomotiva gotovo sigurna. Ono što ne ide na ruku Bikovima jeste raspored. Oni u presotalih devet kola imaju duele sa Zenitom, CSKA i Lokomotivom.   

RUSIJA 1 - 21. kolo:

Petak
Anži - Rubin 1:1 (0:1)
/Leskano 90+1 - Popov 36/ 

Subota

CSKA  - Ural 1:0 (0:0) 
/Dzagojev 59/

Zenit - Amkar 0:0

Krasnodar - Rostov 3:1 (1:1)
/Smolov 28, 60pen, Mamaev 89 - Jonov 45pen/

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar