Преминуо Сабит Хаџић, бивши селектор "Змајева"

Некадашњи селектор репрезентације БиХ и бивши кошаркаш сарајевске Босне и репрезентативац Југославије, преминуо је у Анталији, у 61. години.

Кошарка 04.03.2018 | 14:45
Преминуо Сабит Хаџић, бивши селектор "Змајева"
Сабит Хаџић, некадашњи кошаркаш, а потом и успјешан тренер преминуо је у болници у Анталији у 61. години од посљедица можданог удара, који је претрпио прије двадесетак дана. Љекари су му се борили за живот од средине фебруара, али нажалост нису успјели.

Хаџић ће остати упамћен као човјек који је четири пута као селектор предводио кошаркашку репрезентацију БиХ на европским првенствима. Први пут било је то 1997. године у Шпанији, затим 1999. у Француској, па двије године касније у Турској и на крају 2011. у Литванији, током свог другог мандата на клупи бх. тима.

Цијелу играчку каријеру Хаџић је провео у сарајевској Босни с којом је 1979. године освојио наслов клупског шампиона Европе. Са репрезентацијом бивше СФР Југославије освојио је бронзану медаљу на Љетним олимпијским играма у Лос Ангелсу 1984. године.

Од Хаџића опростили су се и из Кошаркашког савеза БиХ, који је на званичној интернет страници, упутио посљедњи поздрав бившем селектору који је јутрос изгубио битку са тешком болешћу.

Хаџић је рођен 7. аугуста 1957. године у Сарајеву.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар