Preminuo Sabit Hadžić, bivši selektor "Zmajeva"

Nekadašnji selektor reprezentacije BiH i bivši košarkaš sarajevske Bosne i reprezentativac Jugoslavije, preminuo je u Antaliji, u 61. godini.

Košarka 04.03.2018 | 14:45
Preminuo Sabit Hadžić, bivši selektor "Zmajeva"
Sabit Hadžić, nekadašnji košarkaš, a potom i uspješan trener preminuo je u bolnici u Antaliji u 61. godini od posljedica moždanog udara, koji je pretrpio prije dvadesetak dana. Ljekari su mu se borili za život od sredine februara, ali nažalost nisu uspjeli.

Hadžić će ostati upamćen kao čovjek koji je četiri puta kao selektor predvodio košarkašku reprezentaciju BiH na evropskim prvenstvima. Prvi put bilo je to 1997. godine u Španiji, zatim 1999. u Francuskoj, pa dvije godine kasnije u Turskoj i na kraju 2011. u Litvaniji, tokom svog drugog mandata na klupi bh. tima.

Cijelu igračku karijeru Hadžić je proveo u sarajevskoj Bosni s kojom je 1979. godine osvojio naslov klupskog šampiona Evrope. Sa reprezentacijom bivše SFR Jugoslavije osvojio je bronzanu medalju na Ljetnim olimpijskim igrama u Los Angelsu 1984. godine.

Od Hadžića oprostili su se i iz Košarkaškog saveza BiH, koji je na zvaničnoj internet stranici, uputio posljednji pozdrav bivšem selektoru koji je jutros izgubio bitku sa teškom bolešću.

Hadžić je rođen 7. augusta 1957. godine u Sarajevu.

Izvor: mondo.ba/Anadolija

Komentari / 0

Ostavite komentar