Сукоб полиције бораца АБиХ

То је слика сукоба полиције и демобилисаних бораца у Мравићима код Добоја.  Неколико стотина бораца, као знак протеста, покушало је да блокира магистрални пут Добој – Зеница.

Босна и Херцеговина 03.03.2018 | 18:23
Сукоб полиције бораца АБиХ
Након краткотрајне блокаде пута специјалци су се повукли кад што су добили увјеравање од незадовољних бораца да неће блокирати ову саобраћајницу. Борци поручили да ово није крај, јер планирају да наставе са блокадама све док им се не испуне тражени захтјеви.

“Ово ће трајати још, господине Новалићу и Букваревићу, варате се ако мислите да ћете на овакав начин ово ријешити и не желите заказати посебну сједницу”, истакли су борци.

Нешто раније деблокирана је петља Шићки Брод код Тузле. Ту је специјална полиција растјерала демонстранте.

“То је био пакао, нисмо очекивали да неко може послати специјалце на борце, ми смо ипак одбранили ову државу, у 6 су се сјатили око нас, користили су сузавац и са оним бројем колико их је било могли су да растјерају три хиљаде људи”, рекао је Фадил Дурановић, демобилисани борац ФБиХ.

Из ФУП-а тврде: акција је изведена без употребе силе.

''Приликом провођења наведених активности употријебљен је минимум силе и то само према лицима која су била у видно алкохолисаном стању и која су пружала отпор према полицијским службеницима; два лица су лакше повријеђена”, рекао је портпарол МУП-а ТК Изудин Шарић.

Борци категорични: Није тачно да полицајци нису употријебили силу.

“Људима су завртали руке, обарали их на земљу и тукли, шутали по ногама, ударали палицама, а то је све преко мјере “, истакао је Дурановић.

Осам ратних ветерана, који су ухапшени приликом деблокаде, пуштени су на слободу након што су саслушани у Министарству унутрашњих послова Тузланског кантона.

Демобилисани борци Федерације БиХ не одустају од својих захтјева. Од Владе ФБиХ траже успостављање тачног борачког регистра, укидање 1.600 борачких удружења, те омогућавање накнаде свим демобилисаним борцима.



БН телевизија

Коментари / 26

Оставите коментар
Name

Златне касике

03.03.2018 17:48

А дје су сад златне касике.Алија и Радован су говорили да цено јести златним касикама.Па народ полетио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аљо И Каре

03.03.2018 18:37

Мој пријатељу,нису они ни секуде погријесили,вјеруј ми, данас оних који једу златним касикама има колико хоцес. И фукари се посрецило.

Name

Дезертери

03.03.2018 18:57

То су Алија и Радован мислили на дезертере- они сад једу златним кашикама, у ствари једу виљушкама и ножевима а обични људи срчу чорбу без меса металним кашикама.

Name

ЈУГОСЛАВИЈА

03.03.2018 21:09

Јебем ја вас свију редом и босњаке и србе и хрвате, гинули сте за к...., није вам југа ваљала која вам је све дала, сколе, послове, социјалну сигурност, ма све, сад се јебите и сви гините. Зна се ко је ратовао, сиротиња, биједа, радницка класа, социјални слуцајеви, несколовани људи, а други су паре згртали. Хтјели сте своје торове сви, ста је фалило било коме прије рата?? Марс пицка вам материна свима. Сад сви опет заједно сједе јефу опијају се, тргују, раде ко да није био рат. Зали бозе младост сто страда и сто се мире домова унистило у рату и фабрика. Ја би вама политицарима уста развалио свима јер сте смеце и сљам и само себе гледате. Народ ко јебе. Марс

Name

ре југославија

04.03.2018 00:22

Браво за коментар!

Name

За ЈУГОСЛАВИЈА

04.03.2018 10:39

Верујем да се мало ко,скоро нико, од сиротиње, није добровољно пријављивао за ров. Вероватно су то ти,ти који нису зелели несрецу деведесетих,принудјени да на овај нацин остварују своја права. Нико их ниста није питао,(виса сила) тада као ни сада. Ко има ледја,тај их потурује тамо где мора. Разлог за не задовољство постоји а кривац...?

Name

ћорак

03.03.2018 18:09

Борац РС : Људи бар покушавају нешто а ми играмо шаха и домина и знамо само кукати и гласати.Јебо нас онај ко нас наврати да идемо за РС да се боримо.Жали боже погинулих и инвалида.Ови у Федерацији ће бар нешто изгањати а ми ? Јаде обичне.Олош нас води који само себе уновчава а ко јебе борце.Мени лично не треба РС,посерем је кад је воде дезертери по општинама и у врху власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

03.03.2018 18:56

Свака цаст на коментару...истина жива све....

Name

ре Ћорак

03.03.2018 19:00

јбг брате- не требамо ми борци више РС само смо јој терет- она сад има 'Србску част', они ће бранити Српску заједно с Лукачем, Тегелтијом и наравно Милом у првим редовима.

Name

Истина

03.03.2018 19:28

Историја се понавља, борци послије сваког рата на.ебу. .ебо вас ФБиХ и РС! Опет кад затреба посаљите своју дијецу нек убијају комсије....

Name

Горан ре Цорак

03.03.2018 22:01

100% си у праву. Био сам борац ВРС 8 пута рањен, био диверзант, од РС никад нисам добио ниста, они сто су дувнули вани у рату данас су борци који не знају ни како пуска изгледа, купили ордење, добили посао, моја дјеца немају никаква права, јел то РС за коју смо крв прописали? Посерем је уздуз и попријеко , немам ногу, у колицима сједим , јебем ли вам бога боговог и српство и све, исто су најебали и они са контра стране. Ми борци смо данас пси луталице, нек ми неко само спомене и Ратка и Радована да му уси исцупам, ми у РС несмијемо зуцнут од Додиковог резима, побио би нас све, зато дајем подрску овим из федерације. Нас БОРС воде лопови и дезертери и ратни профитери, људи ја зивим од 300 км мјесецно с 5 цланова породице, да ми родбина не помогне и пријатељи давно би ми поп кандилом изнад главе махнуо у сандуку. Мени се плаце и боли ме све ово. Волио би да сам погинуо вјерујте ми.

Name

РЕ Горан ре Цорак

04.03.2018 08:39

Сујес бога боговог,а хоцес да Ти поп махне кандилом у сандуку.Олосу један безбозницку.Такво су ти и дјеца.Сују црквени праг,крст на цркви,олтар у цркви...Сељанцад.А сигирно славис и славу.Јос запалис и кандило.Сељанцад, ко вас довуце из васег природног станиста?

Name

за ре гиран ре цорак

04.03.2018 10:35

Свака цаст за коментар.пито би ову двојици сто су исли у рат сто нису цекали комсије муслимане да их побију.не сериите безвезе.и ја сам био у рату па сам се снасо И нисам добио од никог ниста.код мене по 10 сједе пред трговином пију а кукају немају.

Name

Борац ВРС за ре и ре

04.03.2018 10:48

Док су борци крв писали и гинули за будале такви као ти олосу су рат провели подалеко од пуске, ко си ти да инвалиду дјецу вриједзас који се борио за ово сто имамо? Па ста ако псује , псују сви а фол у цркву иду. Додик те фино обрадио да понизавас борце , ево ја сам био у рату у рову од Словеније, Хрватске и овдје, знам ста је рат као и сви борци , данас не смијемо да каземо да смо борци. А сто се тице прага ево и ја као србин који не иде у цркву висе због таквих и попова лопова да ти сад казем да и ја тај праг ј... и олтар и све. У цркву иду смрде да се виде а покрадосе све , јавсам своје српство доказао а ви ново компоновани срби лизите дупе и даље Додику он се није борио за ово.

Name

за бораз врс ре ре

04.03.2018 13:03

Видис ти си један олос. Провео сам И ја у рату И отисли су ми бубрези. Ако си прави И постен Србин нецес ни ти псоват. Ако си провео у рату И знас да је Додик сверцово цигаре буди цовјек па реци И да је Сдс сверцово територије. Јел по теби само једна страна не ваља док се друга тскодје богатила на твој И мој рацун? Од цега су отваране онлике фабрике и пумпе после рата?

Name

Диверзант

04.03.2018 16:19

А ко су то фабрике у РС направљене и гдје? Бензинске да, ал фабрике не. Оно сто је остало од фабрика посље рата цитаво све је унистено у миру. Засто? Да се сви срби иселе полако, ама људи драги зар не схватате да наси политицари раде по директиви страних центара моци који имају за циљ нестанак срба у БИХ? Додик је та полуга, заједно са Дјокицем, Павицем, Стевандицем и исталом свитом. Будите паметни па у октобру вратите достојанство народу гласајуци за СзаП и СДС

Name

Деwац

03.03.2018 18:56

Дрзава да се прода и народ да се исели само је то рјесење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

,,Бивси Агресор,,

03.03.2018 18:59

Ови људи су 100% у праву,1600 борацких удрузења која се финансирају из будзета је ван сваке памети.Не треба бити паметан па доци до закљуцка да би од тих средстава сваки бивси борац могао да има солидну борацку пензију или мјесецни додатак.Јесте,али онда нема талова и растаљивања,у томе је цака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мир

03.03.2018 21:06

Који борци? Рат заврсен прије 23 године..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Змај

03.03.2018 22:07

Ма ми смо обицне јајаре сви.Кукамо на све,зивот,плате и лоповлук политицара,а кад треба да подрзимо протесте бораца,ми обицне јајаре. Сутра цемо опет слусати протесте и осталих јајара и доктора и медецинара,уцитеља,полицајаца,пензионера,трудница,дојиља,породиља, и свих осталих јајара који немају муда да подрзе ове људе,и да сви изадјемо у цијелој бих и српској и заједно отјерамо пастире који нас воде за ланац задњих 20 година,али овце само блеје и блејаце до смрти. Овце остају овце,а пастири и цобани се мијењају и мијењаце се и даље у будуцности.Зато овце нек и даље блеје,а пастири це на крају и прутем и мотком оне које не буду слусале. Нек нам је бог на помоци и да нам подари бољу памет.Амин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

петар

04.03.2018 04:49

Нека , овако и треба МУДЗАХЕДИНИМА

ОДГОВОРИТЕ
Name

бнтв

04.03.2018 04:52

Овако и треба босанскохерцеговацким МУДЗАХЕДИНИМА ста су боље заслузили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре петар и бнтв

04.03.2018 10:55

Ти су добили 1000 пута висе него ми од својих, а ко је борац био зна како је свима било. Вас двојица нисте сигурно. Сви смо у рововима пуни блата и воде провели 4 г.спавајуци у земуницама с пацовима , нек тразе своја права, нас БОРС нас не јебе ни заста зато нико и не излази да протествује јер нема ко ни да нас поведе боје се Додика сви а БОРС је у слузби Додика. Радованце с Дурмитора нам је обецавао да цемо летити на цилимима златним касикама јести, а Ратко псовао дјецу на ратисту то сам лицно дозивио. Проклињем дан кад сам у ров усао за лопове и приватну дрзаву ратни профитера .

Name

стара лола

05.03.2018 01:40

Ста би полиција федерације радила Србима кад туце свој народ ! И хтели су заједницку полицију ! Никад боље је умрети цасно но заједницку полицију да сарајево влада ! ево ста би било са Србима !

ОДГОВОРИТЕ
Name

КРСТО

05.03.2018 16:52

А мозес мислити ста би теби Додикови направили за које гласас. Е јаду јадну. Ја радим у Федерацији нико ме мрко погледао није, да имас памет не би срао тако. Нас срба море ради у Федерацији, био би дзубре да казем да смо имали били какви проблема, говорим за себе и оне сто знам. Ако је кога тукла полиција тукла је босњаке, будимо једном људи. Био сам борац ВРС , наси борци су у горој сит.100000 пута јер нико не смије Додику да се супротстави. Не дај бозе рата висе никад и зивимо у миру сви и благостању.

Name

За Крсто

05.03.2018 19:02

Крсто,да ти драги Бог подари здравље,и теби и твојој породици,кад си такав цовјек. Да си близу сад би те цастио само зато сто си цовјек и сто покусавас многима отворити оци у Р.Српској,који мисле да су Срби у ФБиХ у логору.