Сјеверна Кореја поново пријети

Сјеверна Кореја запријетила је данас да ће се "на свој начин" супротставити Сједињеним Америчким Државама уколико америчка војска одржи заједничке вјежбе са Јужном Корејом, упозоривши да би такве вјежбе нашкодиле напорима у циљу помирења на Корејском полуострву.

Свијет 03.03.2018 | 14:41
Сјеверна Кореја поново пријети
"Ако САД одрже заједничке војне вјежбе док и даље задржавају санкције против ДНР Кореје, ДНР Кореја ће се супротставити САД сопственим начином противделовања, а САД ће морати да преузму сву одговорност за посљедице које ће услиједити", објавила је званична севернокорејска новинска агенција КЦНА.

Сјевернокорејска агенција је оптужила Вашингтон за покушај "надвијања црних облака рата над Корејским полуострвом" и ометања ублажавања напетости између двије Кореје.

САД ће почети заједничке вјежбе с јужнокорејском војском почетком априла, рекао је раније ове недјеље савјетник предсједника Јужне Кореје за безбједност, пренијела је агенција Јохнап.

Ријеч је о посљедњим у низу војних вежби које Пјонгјанг редовно описује као пријетњу, наводи Ројтерс.

САД су 23. фебруара саопштиле да уводе најновији пакет санкција како би на Сјеверну Кореју извршиле притисак да одустану од својих нуклеарних и ракетних програма, а амерички предсједник Доналд Трамп упозорио је на "фазу два" која би, како је рекао, могла бити "веома несрећна по свијет" ако ти кораци не буду имали ефекта.

Јужна Кореја планира да пошаље специјалног изасланика у Сјеверну Кореју као одговор на позив сјевернокорејског лидера Ким Џонг-уна, рекао је јужнокорејски предсједник Мун Џае-ин Трампу у телефонском разговору у четвртак.

Иначе, Зимске олимпијске игре у Пјонгчангу прошлог мјесеца дале су подстрек недавном зближавању двије Кореје након наглог успона тензија због сјевернокорејског ракетног програма.

Извор: Тањуг

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ветеран

03.03.2018 17:00

Удри буцко бог те благословио

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зр

03.03.2018 21:13

Е да је овој насој будали тај ракетни програм.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Арм

04.03.2018 08:10

Какав буцко,ако га амери опале,неће знати ни гдје му је дупе ни глава.