ПОР: Порто и Касиљас избацили Спортинг из трке!

За титулу шампиона Португала бориће се, по свему судећи, само лидер и Бенфика.  Мирише на титулу у Змајевом гнезду! Порто хлади шампањац, Спортинг испао из трке! Јасин Брахими донео Порто победу у великом дербију.

Фудбал 02.03.2018 | 23:42
ПОР: Порто и Касиљас избацили Спортинг из трке!
Порто 67, Бенфика (-1) 59, Спортинг 59!

Тако изгледа у суботу увече врх табеле Примеире, где је трећепласирани практично остао без шансе да се бори за титулу!

Порто - Спортинг 2:1 (1:1)

Головима Ивана Маркана (у 28. минуту) и Јасина Брахимија (у 49), лидер табеле савладао је великог ривала и одмакао му великих седам бодова.

У једној од одлучујућих утакмица у борби за титулу, Рафаел Леао савладао је голмана Портоа Икера Касиљаса у надокнади првог полувремена, али је чувени Шпанац заблистао када је било најпотребније - у финишу!

Бивши голман Реала одбранио је уочи 90. минута ударац Монтера, упућен са само два метра раздаљине! Играч Спортинга успут је и шутнуо Шпанца, али се није извинио, што је помало и изнервирало Касиљаса, мада тај осећај неће дуго памтити.

И Касиљасу и целој екипи Портоа поглед на семафор и табелу улепшаће зиму и годину, за шта је задужен и Леао, стрелац гола за Спортинг, јер је у 89. минуту пребацио пречку "змајева" иако је стајао на четири метра од ње.

Порто се тако додатно приближио својој 28. титули, првој од 2013. године.

Чекању долази крај. Како ствари стоје, после пет предугих и сушних година, пехар намењен прваку Португалије вратиће се у змајево гнездо. А управо тамо, на стадиону Драгао, Порто је у петак увече победио у великом дербију лисабонски Спортинг са 2:1 у 25. колу Примеире и наставио пут ка повратку на престо.

Порто је, истовремено, наставио тријумфалну серију у шампионату која се сада протегла на шест мечева. Истовремено, овим тријумфом Порто је практично избацио Спортинг из трке за трофеј.

Стрелац победоносног гола за Змајеве био је сјајни Јасин Брахими у 49. минуту, после асистенције Гонзала Пасијенсије. Није Порто блистао вечерас, чак може да се каже да је Спортинг имао зреле шансе за гол, али му је реализација била слаба.

А на голу Порта био је искусни Икер Касиљас који је у пар наврата подсетио на дане из мадридског Реала када је противничким нападачима утеривао страх у кости.

Утакмицу је обележила и нервоза са обе стране, што и није чудно с обзиром на велики улог који је носила вечерашња утакмица. А обојица тренера су имала кадровских проблема пре почетка, јер нису могли да рачуна на неке стандардне првотимце. 

Сержо Консеисао није могао да рачуна има кадровских недаћа -Рикардо Переира, Хесус Корона, Данило и Соарес нису могли да наступе због повреда. Његов колега Жорж Жезус није на располагању имао Желсона Мартинса због суспензије, као ни најбољег стрелца, повређеног Баса Доста.

Све је почело добро за Порто, пошто су домаћи у 28. минуту повели преко Ивана Маркана којем је асистирао Ектор Ерера после корнера са десне стране. Наду Спортингу улио је Рафаел Леао поготком у судијској надокнади првог полувремена.

Агресиван почетак другог полувремена, испоставиће се, отворио је Порту врата велике победе која би на крају сезоне могла да буде крунисана освајањем титуле. 

Иначе, ово је практично био претпоследњи озбиљан испит на путу ка трофеју, а 15. априла чека га још гостовање код Бенфике у Лисабону.

Напет меч у једном тренутку је прекинут јер је бек Спортинга Фабио Коентрао у једном тренутку одгурнуо редара, али се то ипак није претворило у већи сукоб.

Невероватна сцена у португалском дербију - судија искључио болничара?! Не памтимо луђу ситуацију...

Свашта смо видели у фудбалу за све ове године, али да медицински тим који стоји покрај терена, односно један његов члан добије црвени картон од главног судије не памтимо. То се вечерас стварно десило на Драгау током великог дербија португалског шампионата између Порта и Спортинга.

Тензија је огромна, тимови су ушли у дуел под теретом оптужби са обе стране, а нервоза се прелила и на остале актере. Ипак, нико није очекивао да ће један од болничара насрнути на фудбалера гостију приликом једне аут ситуације.

Настала је велика гужва, гурање на све стране, а после пар минута главни арбитар је искључио једног од болничара.

ПОРТУГАЛ 1 - 25. КОЛО

Петак

Порто - Спортинг 2:1 (1:1)
/Маркано 28, Брахими 49 - Леао 45+1/

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар