POR: Porto i Kasiljas izbacili Sporting iz trke!

Za titulu šampiona Portugala boriće se, po svemu sudeći, samo lider i Benfika.  Miriše na titulu u Zmajevom gnezdu! Porto hladi šampanjac, Sporting ispao iz trke! Jasin Brahimi doneo Porto pobedu u velikom derbiju.

Fudbal 02.03.2018 | 23:42
POR: Porto i Kasiljas izbacili Sporting iz trke!
Porto 67, Benfika (-1) 59, Sporting 59!

Tako izgleda u subotu uveče vrh tabele Primeire, gde je trećeplasirani praktično ostao bez šanse da se bori za titulu!

Porto - Sporting 2:1 (1:1)

Golovima Ivana Markana (u 28. minutu) i Jasina Brahimija (u 49), lider tabele savladao je velikog rivala i odmakao mu velikih sedam bodova.

U jednoj od odlučujućih utakmica u borbi za titulu, Rafael Leao savladao je golmana Portoa Ikera Kasiljasa u nadoknadi prvog poluvremena, ali je čuveni Španac zablistao kada je bilo najpotrebnije - u finišu!

Bivši golman Reala odbranio je uoči 90. minuta udarac Montera, upućen sa samo dva metra razdaljine! Igrač Sportinga usput je i šutnuo Španca, ali se nije izvinio, što je pomalo i iznerviralo Kasiljasa, mada taj osećaj neće dugo pamtiti.

I Kasiljasu i celoj ekipi Portoa pogled na semafor i tabelu ulepšaće zimu i godinu, za šta je zadužen i Leao, strelac gola za Sporting, jer je u 89. minutu prebacio prečku "zmajeva" iako je stajao na četiri metra od nje.

Porto se tako dodatno približio svojoj 28. tituli, prvoj od 2013. godine.

Čekanju dolazi kraj. Kako stvari stoje, posle pet predugih i sušnih godina, pehar namenjen prvaku Portugalije vratiće se u zmajevo gnezdo. A upravo tamo, na stadionu Dragao, Porto je u petak uveče pobedio u velikom derbiju lisabonski Sporting sa 2:1 u 25. kolu Primeire i nastavio put ka povratku na presto.

Porto je, istovremeno, nastavio trijumfalnu seriju u šampionatu koja se sada protegla na šest mečeva. Istovremeno, ovim trijumfom Porto je praktično izbacio Sporting iz trke za trofej.

Strelac pobedonosnog gola za Zmajeve bio je sjajni Jasin Brahimi u 49. minutu, posle asistencije Gonzala Pasijensije. Nije Porto blistao večeras, čak može da se kaže da je Sporting imao zrele šanse za gol, ali mu je realizacija bila slaba.

A na golu Porta bio je iskusni Iker Kasiljas koji je u par navrata podsetio na dane iz madridskog Reala kada je protivničkim napadačima uterivao strah u kosti.

Utakmicu je obeležila i nervoza sa obe strane, što i nije čudno s obzirom na veliki ulog koji je nosila večerašnja utakmica. A obojica trenera su imala kadrovskih problema pre početka, jer nisu mogli da računa na neke standardne prvotimce. 

Seržo Konseisao nije mogao da računa ima kadrovskih nedaća -Rikardo Pereira, Hesus Korona, Danilo i Soares nisu mogli da nastupe zbog povreda. Njegov kolega Žorž Žezus nije na raspolaganju imao Želsona Martinsa zbog suspenzije, kao ni najboljeg strelca, povređenog Basa Dosta.

Sve je počelo dobro za Porto, pošto su domaći u 28. minutu poveli preko Ivana Markana kojem je asistirao Ektor Erera posle kornera sa desne strane. Nadu Sportingu ulio je Rafael Leao pogotkom u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena.

Agresivan početak drugog poluvremena, ispostaviće se, otvorio je Portu vrata velike pobede koja bi na kraju sezone mogla da bude krunisana osvajanjem titule. 

Inače, ovo je praktično bio pretposlednji ozbiljan ispit na putu ka trofeju, a 15. aprila čeka ga još gostovanje kod Benfike u Lisabonu.

Napet meč u jednom trenutku je prekinut jer je bek Sportinga Fabio Koentrao u jednom trenutku odgurnuo redara, ali se to ipak nije pretvorilo u veći sukob.

Neverovatna scena u portugalskom derbiju - sudija isključio bolničara?! Ne pamtimo luđu situaciju...

Svašta smo videli u fudbalu za sve ove godine, ali da medicinski tim koji stoji pokraj terena, odnosno jedan njegov član dobije crveni karton od glavnog sudije ne pamtimo. To se večeras stvarno desilo na Dragau tokom velikog derbija portugalskog šampionata između Porta i Sportinga.

Tenzija je ogromna, timovi su ušli u duel pod teretom optužbi sa obe strane, a nervoza se prelila i na ostale aktere. Ipak, niko nije očekivao da će jedan od bolničara nasrnuti na fudbalera gostiju prilikom jedne aut situacije.

Nastala je velika gužva, guranje na sve strane, a posle par minuta glavni arbitar je isključio jednog od bolničara.

PORTUGAL 1 - 25. KOLO

Petak

Porto - Sporting 2:1 (1:1)
/Markano 28, Brahimi 49 - Leao 45+1/

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar