СП: Куба има новог Педросу - Ечеварију!

Фантастичан успех тинејџера са Кубе у Бирмингему. . .

Остали спортови 03.03.2018 | 11:45
СП: Куба има новог Педросу - Ечеварију!
Кубански атлетичар Иван Педросо је бриљирао деведесетих година и све то зачинио златном медаљом на Олимпијским играма у Сиднеју 2000. године, а коначно је добио правог наследника у скоку удаљ!

Млади Хуан Мигел Ечеварија (19) је ове вечери освојио златну медаљу на Светском првенству у дворани у Бирмингему скочивши 8,46 метара за свој рекорд - и рекорд сезоне.

Он је у петој серији поправио свој најбољи резултат за читавих 18 центиметара, а иза себе је оставио Лува Мањонгу (8,44 м), светског првака, и Маркиса Дендија (8,42 м), браниоца титуле, који ће морати да се задовоље сребрном и бронзаном медаљом.

Ечеварија је уједно и најмлађи освајач златне медаље на светском дворанском првенству.

На данашњем програму било је још само једно финале и то у бацању кугле за даме, а златну медаљу је однела Мађарица Анита Мартон која је у последњој серији поправила свој победнички хитац и са 19.48 метара отишла на 19.62м. Сребро је припало јамајканској атлетичарки Данијел Томас-Дод (19.22м), а бронзао Кинескињи Лиџао Гонг (19.08м)

Србија је другог дана на СП у Бирмингему имала два представника, али Тамара Салашки и Маја Ћирић нису успеле да се пласирају у полуфинале трке на 400м.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар