SP: Kuba ima novog Pedrosu - Ečevariju!

Fantastičan uspeh tinejdžera sa Kube u Birmingemu. . .

Ostali sportovi 03.03.2018 | 11:45
SP: Kuba ima novog Pedrosu - Ečevariju!
Kubanski atletičar Ivan Pedroso je briljirao devedesetih godina i sve to začinio zlatnom medaljom na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine, a konačno je dobio pravog naslednika u skoku udalj!

Mladi Huan Migel Ečevarija (19) je ove večeri osvojio zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u dvorani u Birmingemu skočivši 8,46 metara za svoj rekord - i rekord sezone.

On je u petoj seriji popravio svoj najbolji rezultat za čitavih 18 centimetara, a iza sebe je ostavio Luva Manjongu (8,44 m), svetskog prvaka, i Markisa Dendija (8,42 m), branioca titule, koji će morati da se zadovolje srebrnom i bronzanom medaljom.

Ečevarija je ujedno i najmlađi osvajač zlatne medalje na svetskom dvoranskom prvenstvu.

Na današnjem programu bilo je još samo jedno finale i to u bacanju kugle za dame, a zlatnu medalju je odnela Mađarica Anita Marton koja je u poslednjoj seriji popravila svoj pobednički hitac i sa 19.48 metara otišla na 19.62m. Srebro je pripalo jamajkanskoj atletičarki Danijel Tomas-Dod (19.22m), a bronzao Kineskinji Lidžao Gong (19.08m)

Srbija je drugog dana na SP u Birmingemu imala dva predstavnika, ali Tamara Salaški i Maja Ćirić nisu uspele da se plasiraju u polufinale trke na 400m.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar