ФРА: Јоветић погурао Монако до преокрета!

Ница славила после пет кола.  Фудбалери Монака и Нице забележили су победе у првим мечевима 28. кола француске Лиге 1.  Црногорски Кнез Јоветић окренуо Бордо.  Жирондинци водили, али нису издржали до краја на стадиону Луј други.

Фудбал 02.03.2018 | 23:28
ФРА: Јоветић погурао Монако до преокрета!
У дербију вечери "Кнежеви" су са 2:1 надиграли Бордо, после преокрета на свом стадиону Луј ИИ.

Жирондинци су повели преко Ваде у 32. минуту, Стеван Јоветић је изједначио у 45, да би 20 минута пре краја Рони Лопез донео тријумф домаћину.

Истим резултатом Ница је победио Лил на свом терену за прву победу после седам утакмица у свим такмичењиа, а пет кола у лиги.

Ница је повела већ у петом минуту преко Марија Балотелија на асистенцију Сипријена, али у шестом минуту другог полувремена поравнава Луис Араухо.

Међутим, десет минута Сипријен постаје апсолутни јунак Алијанц Ривијере јер погађа за важну победу за домаћина.

Монако се учврстио на другом месту на табели које води директно у Лигу шампиона, док је Ница на деоби пете позиције са Монпељеом и Нантом који имају по меч мање, на 11 бодова од места које води у Лигу Европе.

Бордо је трећим колом без победе истао из борбе за међународну сцену, док је Лил све ближи испадању из елите, претпоследњи је, али на бод од сигурне зоне.

Монако се брзо вратио на победнички пут. Кнежеви су, додуше тек после преокрета, на свом терену победили Бордо са 2:1 у утакмици 28. кола француске Лиге 1 и поново се учврстили се на другој позицији на табели.

Ово је Монаку била четврта победа у последњих пет утакмица у свим такмичењима. Уједно, Кнежеви су четврти пут заредом уписали победу над Бордоом.

Жирондинци су добро почели утакмицу и повело поготком Валентина Ваде у 32. минуту. Деловало је у тим тренуцима да би Бордо могао Монаку да направи баш озбиљне проблеме.

Али, таман када су гости помислили да ће на одмор отићи са голом предности. Играо се 45. минут када је Тома Лемар као на тацни послужио Стевана Јоветића, а црногорски ас мајсторски затресао мрежу.

Потпуни преокрет и, испоставиће се победу, домаћину је донео сналажљиви Рони Лопес који је у 69. минуту побегао чуварима и из непосредне близине савладао голмана Костила.

Лига 1, 28. коло:

Монако – Бордо 2:1 (1:1)
Јоветић 45, Лопез 69 – Вада 32

Ница – Лил 2:1 (1:0)
Балотели 5, Сипријен 80 – Араухо 51

Субота:

17:00 Троа – ПСЖ
20:00 Амијен – Рен
20:00 Анже – Генгам
20:00 Мец – Тулуз
20:00 Ст Етјен – Дижон

Недеља:

15:00 Каен – Стразбур
17:00 Монпеље – Лион
21:00 Марсеј – Нант

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар