FRA: Jovetić pogurao Monako do preokreta!

Nica slavila posle pet kola.  Fudbaleri Monaka i Nice zabeležili su pobede u prvim mečevima 28. kola francuske Lige 1.  Crnogorski Knez Jovetić okrenuo Bordo.  Žirondinci vodili, ali nisu izdržali do kraja na stadionu Luj drugi.

Fudbal 02.03.2018 | 23:28
FRA: Jovetić pogurao Monako do preokreta!
U derbiju večeri "Kneževi" su sa 2:1 nadigrali Bordo, posle preokreta na svom stadionu Luj II.

Žirondinci su poveli preko Vade u 32. minutu, Stevan Jovetić je izjednačio u 45, da bi 20 minuta pre kraja Roni Lopez doneo trijumf domaćinu.

Istim rezultatom Nica je pobedio Lil na svom terenu za prvu pobedu posle sedam utakmica u svim takmičenjia, a pet kola u ligi.

Nica je povela već u petom minutu preko Marija Balotelija na asistenciju Siprijena, ali u šestom minutu drugog poluvremena poravnava Luis Arauho.

Međutim, deset minuta Siprijen postaje apsolutni junak Alijanc Rivijere jer pogađa za važnu pobedu za domaćina.

Monako se učvrstio na drugom mestu na tabeli koje vodi direktno u Ligu šampiona, dok je Nica na deobi pete pozicije sa Monpeljeom i Nantom koji imaju po meč manje, na 11 bodova od mesta koje vodi u Ligu Evrope.

Bordo je trećim kolom bez pobede istao iz borbe za međunarodnu scenu, dok je Lil sve bliži ispadanju iz elite, pretposlednji je, ali na bod od sigurne zone.

Monako se brzo vratio na pobednički put. Kneževi su, doduše tek posle preokreta, na svom terenu pobedili Bordo sa 2:1 u utakmici 28. kola francuske Lige 1 i ponovo se učvrstili se na drugoj poziciji na tabeli.

Ovo je Monaku bila četvrta pobeda u poslednjih pet utakmica u svim takmičenjima. Ujedno, Kneževi su četvrti put zaredom upisali pobedu nad Bordoom.

Žirondinci su dobro počeli utakmicu i povelo pogotkom Valentina Vade u 32. minutu. Delovalo je u tim trenucima da bi Bordo mogao Monaku da napravi baš ozbiljne probleme.

Ali, taman kada su gosti pomislili da će na odmor otići sa golom prednosti. Igrao se 45. minut kada je Toma Lemar kao na tacni poslužio Stevana Jovetića, a crnogorski as majstorski zatresao mrežu.

Potpuni preokret i, ispostaviće se pobedu, domaćinu je doneo snalažljivi Roni Lopes koji je u 69. minutu pobegao čuvarima i iz neposredne blizine savladao golmana Kostila.

Liga 1, 28. kolo:

Monako – Bordo 2:1 (1:1)
Jovetić 45, Lopez 69 – Vada 32

Nica – Lil 2:1 (1:0)
Baloteli 5, Siprijen 80 – Arauho 51

Subota:

17:00 Troa – PSŽ
20:00 Amijen – Ren
20:00 Anže – Gengam
20:00 Mec – Tuluz
20:00 St Etjen – Dižon

Nedelja:

15:00 Kaen – Strazbur
17:00 Monpelje – Lion
21:00 Marsej – Nant

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar