Алимпијевић: Остали смо људи, остали смо тим!

"Није било лако. Оставили смо за собом лош период", рекао је тренер Звезде после тријумфа против Уникахе.

Кошарка 03.03.2018 | 09:00
Алимпијевић: Остали смо људи, остали смо тим!
Тријумфом у утакмици против Уникахе, десетом победом у Евролиги, Црвена звезда мтс изашла је из тешког периода, започетог пре две и по недеље.

Екипа Душана Алимпијевића најавила је овог петка да диже форму после пораза од Партизана и Бамберга и у чврстој борби оборила "жилавог" госта из Шпаније.

После утакмице, шеф струке црвено-белих честитао је екипи.

"Вратили смо самопоуздање, погодили смо десет тројки и није било тако лако, јер смо оставили за собом лош период. Зато је ова победа још важнија", почео је Алимпијевић.

"Честитам пре свега својим играчима на фајтерској утакмици, на добром приступу и концентрацији током читавих 40 минута. Врло сам задовољан овом победом и свим сегментима осим једним, офанзивним скоком противника. Говорили смо да су они друга скакачка екипа у офанзивном скоку у Евролиги, одмах иза нас, а већа ми је жал за тим јер смо одиграли доста фантастичних одбрана, којима смо их натерали на тешке шутеве а они су тешким погоцима долазили до поена", додао је он.

Описујући тријумф, Алимпијевић је наставио...

"Ово је тимска победа, као и све наше победе до сада, Остварили смо 20 асистенција. Направљен је велики помак, а то није било лако урадити после периода иза нас. Натерали смо Униках, тим са одличном спољном линијом, на велики број изгубљених лопти и тиме смо помогли себи. Тај податак је још и већи ако се узме у обзир да нам је недостајао један од најбољих дефанзивних играча, Дангубић".

"Такође, битно је и јер долази нама најважнији период. Имамо две утакмице до краја АБА лиге, хоћемо да побеђујемо до краја и да сачувамо прво места. Такође, битно је и због онога што је било. Остали смо људи, остали смо тим. Видели сте међу њима колика је била жеља и жар за победом. Победе на најбољи начин враћају ту атмосферу, а видели смо да се то враћа то још у понедељак, после оних глупости".

Упитан за теоретске шансе за пласман у четвртфинале, Алимпијевић је рекао да га радује сама могућност да разговара о томе у овој фази сезоне.

"На данашњи дан је за мене велика радост што уопште причамо о томе. Данас је други март, а питате ме такво питање. Дакле, имамо још те неке минималне шансе, које можемо да очекујемо из неког прикрајка. Десет победа у Евролиги, са тимом који је тек кренуо у нову причу, који је на првом месту АБА лиге... По мени, то је феноменална ствар и јако сам поносан на ту чињеницу и на играче који су изнели све то, да можемо да причамо о свему томе и неким минималним шансама".

Тренер Звезде је резултате свог тима упоредио са учинком шпанских екипа.

"Желим да додам и да Звезда има десет победа у овом тренутку и можемо у овој сезони да причамо о много чему, да ли су навијачи навикли или нису, да ли смо могли више или нисмо, али Звезда у овом тренутку има десет победа. Имате четири шпанска представника и имамо исти број победа као Уникаха и више победа од Валенсије и Барселоне. Басконија има једну или две победе више и Реал је у врху. Бислим да је то велика ствар за наш клуб", истакао је Алимпијевић.

Победа - рођендански поклон Звезди

"Желим да се пре свега захвалим свима који су дошли по ружном и заиста хладном времену да нас подрже, много нам значи. Видели сте вечерас кад се пробуди хала како се и ми пробудимо. Честитао бих овом победом и рођендан Црвеној звезди", рекао је Алимпијевић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар