Alimpijević: Ostali smo ljudi, ostali smo tim!

"Nije bilo lako. Ostavili smo za sobom loš period", rekao je trener Zvezde posle trijumfa protiv Unikahe.

Košarka 03.03.2018 | 09:00
Alimpijević: Ostali smo ljudi, ostali smo tim!
Trijumfom u utakmici protiv Unikahe, desetom pobedom u Evroligi, Crvena zvezda mts izašla je iz teškog perioda, započetog pre dve i po nedelje.

Ekipa Dušana Alimpijevića najavila je ovog petka da diže formu posle poraza od Partizana i Bamberga i u čvrstoj borbi oborila "žilavog" gosta iz Španije.

Posle utakmice, šef struke crveno-belih čestitao je ekipi.

"Vratili smo samopouzdanje, pogodili smo deset trojki i nije bilo tako lako, jer smo ostavili za sobom loš period. Zato je ova pobeda još važnija", počeo je Alimpijević.

"Čestitam pre svega svojim igračima na fajterskoj utakmici, na dobrom pristupu i koncentraciji tokom čitavih 40 minuta. Vrlo sam zadovoljan ovom pobedom i svim segmentima osim jednim, ofanzivnim skokom protivnika. Govorili smo da su oni druga skakačka ekipa u ofanzivnom skoku u Evroligi, odmah iza nas, a veća mi je žal za tim jer smo odigrali dosta fantastičnih odbrana, kojima smo ih naterali na teške šuteve a oni su teškim pogocima dolazili do poena", dodao je on.

Opisujući trijumf, Alimpijević je nastavio...

"Ovo je timska pobeda, kao i sve naše pobede do sada, Ostvarili smo 20 asistencija. Napravljen je veliki pomak, a to nije bilo lako uraditi posle perioda iza nas. Naterali smo Unikah, tim sa odličnom spoljnom linijom, na veliki broj izgubljenih lopti i time smo pomogli sebi. Taj podatak je još i veći ako se uzme u obzir da nam je nedostajao jedan od najboljih defanzivnih igrača, Dangubić".

"Takođe, bitno je i jer dolazi nama najvažniji period. Imamo dve utakmice do kraja ABA lige, hoćemo da pobeđujemo do kraja i da sačuvamo prvo mesta. Takođe, bitno je i zbog onoga što je bilo. Ostali smo ljudi, ostali smo tim. Videli ste među njima kolika je bila želja i žar za pobedom. Pobede na najbolji način vraćaju tu atmosferu, a videli smo da se to vraća to još u ponedeljak, posle onih gluposti".

Upitan za teoretske šanse za plasman u četvrtfinale, Alimpijević je rekao da ga raduje sama mogućnost da razgovara o tome u ovoj fazi sezone.

"Na današnji dan je za mene velika radost što uopšte pričamo o tome. Danas je drugi mart, a pitate me takvo pitanje. Dakle, imamo još te neke minimalne šanse, koje možemo da očekujemo iz nekog prikrajka. Deset pobeda u Evroligi, sa timom koji je tek krenuo u novu priču, koji je na prvom mestu ABA lige... Po meni, to je fenomenalna stvar i jako sam ponosan na tu činjenicu i na igrače koji su izneli sve to, da možemo da pričamo o svemu tome i nekim minimalnim šansama".

Trener Zvezde je rezultate svog tima uporedio sa učinkom španskih ekipa.

"Želim da dodam i da Zvezda ima deset pobeda u ovom trenutku i možemo u ovoj sezoni da pričamo o mnogo čemu, da li su navijači navikli ili nisu, da li smo mogli više ili nismo, ali Zvezda u ovom trenutku ima deset pobeda. Imate četiri španska predstavnika i imamo isti broj pobeda kao Unikaha i više pobeda od Valensije i Barselone. Baskonija ima jednu ili dve pobede više i Real je u vrhu. Bislim da je to velika stvar za naš klub", istakao je Alimpijević.

Pobeda - rođendanski poklon Zvezdi

"Želim da se pre svega zahvalim svima koji su došli po ružnom i zaista hladnom vremenu da nas podrže, mnogo nam znači. Videli ste večeras kad se probudi hala kako se i mi probudimo. Čestitao bih ovom pobedom i rođendan Crvenoj zvezdi", rekao je Alimpijević.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar