СДА нестаје у Бановићима

Комплетан Општински одбор Странке демократске акције у Бановићима напустио је ову странку, а сутра ће, према њиховим ријечима, бити формирана нова политичка странка ‘Покрет демократске акције”.

Босна и Херцеговина 02.03.2018 | 21:59
СДА нестаје у Бановићима
“Сви смо ми Мирсад Кукић”, “Ми смо Кукини”, “Мирсад Кукић”, скандирало је више стотина људи, сада већ бивших чланова СДА, на конференцији за новинаре која се претворила у предизборни скуп, преноси Н1.
 
Донедавни председник Кантоналног одбора СДА ТК Мирсад Кукић није био на скупу. Кукић новој странци неће приступити одмах с обзиром да је још увек потпредседник СДА, а у следећем периоду се очекује његово разрешење.

Повереник Странке демократске акције (СДА) Бего Гутић преузео је “владавину” над Општинским одбором СДА у Бановићима. Овакав потез није наишао на одобравање чланства, што је резултирало тиме да је комплетна општинска организација иступила из странке, преноси Клиx.

Ову информацију потврдила је бивша председница Општинског одбора СДА Бановићи и заступница у Заступничком дому Парламента ФБиХ Елзина Пирић.

- Ми смо 28. фебруара путем поште примили одлуку о разрешењу. Комплетно чланство СДА у Бановићима је иступило из странке. Данас је на скупу било 1.300 људи и они су иступили - рекла је Пирић.

Она је додала да ће ових дана отворити канцеларије и позвати све који су одлучили иступити из СДА да преузму своје чланске картице.

Истиче како нитко нема намеру да се жали на одлуке Председништва СДА које је “диктаторским деловањем” показало да не поштује Статут СДА.

(Блиц)
(Фото: Н1)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

БОБА

02.03.2018 21:22

КАМО ПУСТЕ СРЕЋЕ ДА У ЧИТАВОЈ БИХ СВЕ НЕСТАНЕ КАО ШТО ЈЕ НЕСТАЛО У БАНОВИЋИМА И ДА КРЕНЕ ОВАЈ НАРОД ИСПОЧЕТКА. ПОЗДРАВ ЗА СВЕ ЉУДЕ КОЈИ МИСЛЕ ДРУГАЧИЈЕ НЕГО ОВА ВЛАСТ БЕЗ ОБЗИРА ГДЈЕ СЕ НАЛАЗЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДА те БОБА

02.03.2018 22:04

Мирсад Кукиц се бавио лоповлуком годинама, хвала богу да се смеце поцело цистити у насим редовима, ово би требао бити примјер и другима. Кукиц је зло над злом, нека иду сретно им. Бар народ зна да смо узели метлу да криминалце оцистимо. Јос Адима Сарајлица и Окерице да избацимо и права демократија. Пуно су крали и радили ста су хтјели, узимали паре за запосљавање, породице ухљебили, дјеца радника и сиротиње нису могла доци на ред, страховладу завели. У СДА има јос таквих и бит це сваста,стоп лоповлуку. Пуно су се осилиле сеоске кабадахије. Свему додзе крај.

Name

манипулација

02.03.2018 23:07

Тачно да је у СДА доста криминала али ово у Бановићима је са једне стране чак и добро за СДА јер у њеним редовима више није човјек који се не бави чистим пословима и која је тзв. сива еминенција довољно је погледати како се уцјењују људи на положајима у ТК да приступе овој новој партији, а ако одбију губе положај. Ако би СДА кренула у обрачуне са криминалом у својим редовима посебно у врху странке можда би се нешто из тога изродило добро. Чињеница је да би се искључењем људи из странке који се баве криминалом у првим годинама СДА изгубила доста гласова али касније би се опоравили. И искључење Кукића из странке ја видим као операцију од карцинома, карцином је одстрањен и организам је слаб али временом ће се опоравити. У свим странкама има и поштених људи као и лопова. За вријеме Алије па и Тихића ова странка је колико толико била народска али задњих 10-ак година када су криминалци засјели у врх имају ово што имају. Није ту само Кукић искључити многе друге у предсједништву и врху странке као и многе кантоналне и општинске моћнике који су у СДА а понашају се као локални шерифи који ведре и облаче над овим народом

Name

Бакир Пада

02.03.2018 21:35

Ова странка је будуци побједник на изборима.Циљ је русење Бакира и његове СДА. Интеграција и коалција СББ,ПДА,СДП до јединствене БИХ,свих народа који воле ову дрзаву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДА

02.03.2018 22:35

Једно су твоји снови а друго реалност. СББ , СДП, и та сеоска ПДА неце проци никад, а о Фахри је сувисно коментарисати, доказани криминалац, СДП лазне демократе и назови мултиетницка странка, смијесан си вјеруј. Ако је теби криминалац Кукиц узор пљунем на све босњаке који мисле као ти и теби слицни. Видјет цемо на изборима. Сви ти скартови су били у СДА , усли су у њу голи и боси, данас су милионери. Оно сто је СНСД у РС то је код нас босњака СББ Радонцица . Фахро твој иде на политицко сметљисте и с торбицом на ледзима у своју Црну гору. Он није босњак, босњаци су у БИХ и из БИХ, ал нек себе назива кинезом ако хоце. Зwлим такве као ти. Требао си у сколу ици , такви као ти јос гледају црно бијели тв у куци и купају се испред куце у бурадима , марс папани у села и оваца се дрзите.

Name

Алан Форд

03.03.2018 08:46

Па у вас у СДА све сами криминалци на челу са Бакиром.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.03.2018 10:15

Добро је сто код нас нема лопова хахахахахаха

Name

Пролетер

03.03.2018 14:57

Код њих се лопови макар боре међу собом, а код нас су сложни у "послу".

Name

Крокац

03.03.2018 11:24

Видите насто су све спремни ти политицари само даби остало на власти.Народ опет показује колко је заведен.Немогу никако да схвате дасе ови само боре за своје интересе .Није висе него несто друго није врат него сија .Народе памет у главу пасве те старе промијенит имладих сколованих људи бирајмо те сколоване.

ОДГОВОРИТЕ