Конте хвали Сити или оно што он нема?!

"Када делите исту амбицију - добијете ово као резултат", поручио је Конте пред обрачун с "грађанима".

Фудбал 03.03.2018 | 08:45
Конте хвали Сити или оно што он нема?!
Антонио Конте био је пун речи хвале за Манчестер сити пред недељни меч с будућим шампионом Енглеске који то неће постати само ако се не деси велико чудо...

Челси ће до краја сезоне покушати да избори место у Лиги шампиона, а након ремија с Барсом и пораза од Манчестер јунајтеда - на реду је још један тежак меч који би могао да одреди и судбину италијанског менаџера.

"Манчестер сити је фантастичан тим, после прве сезоне менаџер је покушао да поправи квалитет стартних 11 и ово је резултат тога", казао је Конте.

"Понекад је тешко наћи њихову слабост. Када радиш веома добро и када је сјајан однос на релацији клуб - менаџер, онда можеш и да радиш оно што желиш. У овом тренутку тешко је наћи неку предност у односу на њих, али морамо да се припремимо и изборимо за добар резултат макар они деловали овако незаустављиво", навео је Италијан који је можда и своју ситуацију у Челсију и лош однос с руководством описао похвално говорећи о противнику.

Претходно је говорио и да "плавци" не могу да се финансијски такмиче с манчестерским клубовима, а познато је од раније да није добио појачања која је тражио.

"Имају могућност да потроше новац и поправе квалитет тима. Када имате доброг менаџера и много новца за трансфере - и када делите исту амбицију - добијете ово као резултат", поново је Конте звучао као неко ко завиди Гвардиоли на односу с клубом.

"Клуб мора да покаже амбиције, не тренер. Тренер мора вредно да ради", казао је Конте упитан да ли би се задовољио местом међу четири екипе у Премијер лиги.

За меч са Ситијем, од ког су изгубили на "Бриџу" у првом делу сезоне голом Кевина де Брујнеа, Антонио Конте неће моћи да рачуна на Тимуеа Бакајока и Давида Луиза, али утисак је да због ужасних партија ове сезоне не би ни били у саставу.

Недеља, 17.00!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар