Konte hvali Siti ili ono što on nema?!

"Kada delite istu ambiciju - dobijete ovo kao rezultat", poručio je Konte pred obračun s "građanima".

Fudbal 03.03.2018 | 08:45
Konte hvali Siti ili ono što on nema?!
Antonio Konte bio je pun reči hvale za Mančester siti pred nedeljni meč s budućim šampionom Engleske koji to neće postati samo ako se ne desi veliko čudo...

Čelsi će do kraja sezone pokušati da izbori mesto u Ligi šampiona, a nakon remija s Barsom i poraza od Mančester junajteda - na redu je još jedan težak meč koji bi mogao da odredi i sudbinu italijanskog menadžera.

"Mančester siti je fantastičan tim, posle prve sezone menadžer je pokušao da popravi kvalitet startnih 11 i ovo je rezultat toga", kazao je Konte.

"Ponekad je teško naći njihovu slabost. Kada radiš veoma dobro i kada je sjajan odnos na relaciji klub - menadžer, onda možeš i da radiš ono što želiš. U ovom trenutku teško je naći neku prednost u odnosu na njih, ali moramo da se pripremimo i izborimo za dobar rezultat makar oni delovali ovako nezaustavljivo", naveo je Italijan koji je možda i svoju situaciju u Čelsiju i loš odnos s rukovodstvom opisao pohvalno govoreći o protivniku.

Prethodno je govorio i da "plavci" ne mogu da se finansijski takmiče s mančesterskim klubovima, a poznato je od ranije da nije dobio pojačanja koja je tražio.

"Imaju mogućnost da potroše novac i poprave kvalitet tima. Kada imate dobrog menadžera i mnogo novca za transfere - i kada delite istu ambiciju - dobijete ovo kao rezultat", ponovo je Konte zvučao kao neko ko zavidi Gvardioli na odnosu s klubom.

"Klub mora da pokaže ambicije, ne trener. Trener mora vredno da radi", kazao je Konte upitan da li bi se zadovoljio mestom među četiri ekipe u Premijer ligi.

Za meč sa Sitijem, od kog su izgubili na "Bridžu" u prvom delu sezone golom Kevina de Brujnea, Antonio Konte neće moći da računa na Timuea Bakajoka i Davida Luiza, ali utisak je da zbog užasnih partija ove sezone ne bi ni bili u sastavu.

Nedelja, 17.00!

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar