ШПА: Кикс Барселоне пред велики дерби!

Кикс Барсе на Канарским острвима, са само +5 чека Атлетико! Фудбалери Лас Палмаса неочекивано су изборили реми са Барселоном 1:1 у 26. колу ЛаЛиге и тако вратили драматичност у борбу за титулу.  Каталонци оставили два поена на гостовању Лас Палмасу. Примили гол из првог пенала досуђеног против њих после 79 утакмица. Атлетико има шансу! Канаринци саплели Барселону из сумњивог пенала! Опет имамо шампионску трку! Права увертира у недељни дерби између Каталонаца и Јорганџија на Ноу Кампу. . .

Фудбал 01.03.2018 | 23:29
ШПА: Кикс Барселоне пред велики дерби!
Каталонци су повели сјајним голом Лионела Месија већ у 21. минуту на Канарским острвима, али је домаћин у трећем минуту другог дела изједначио поготком Жонатана Каљерија из сумњивог пенала који је направио Томас Вермален.

Барселона је одиграла испод свог нивоа, упркос огромном притиску и чак шест минута надокнаде времена, нису успели да пробију бункер пожртвоване одбране Лас Палмаса.

Лидер ЛаЛиге је ремизирао трећи пут у последњих пет кола па је први пратилац Атлетико Мадрид смањио заостатак на свега пет бодова 12 кола пре краја сезоне.

У наредном колу Барселона дочекује управо Атлетико Мадрид, па би меч на Камп Ноу у недељу (16:15х) могао да буде кључан у борби за титулу.

С друге стране, Лас Палмас је трећи пут у последња четири кола освојио бод и примакао се на свега бод од сигурне зоне.

Узбудљив меч на Канарским Острвима! Лас Палмас је показао зубе лидеру Примере и изборио реми који ће дуго памтити.

ЛАС ПАЛМАС - БАРСЕЛОНА 1:1 (0:1)

Лионел Меси је голчином из слободног ударца донео гостима предност, својим четвртим поготком из "слободњака" у 2018, али утакмица ипак није била одлучена у том, 21. минуту.

Нападач домаћих Жонатан Каљери, бивши играч Вест Хема, постигао је почетком другог дела гол из првог једанаестерца досуђеног против Барселоне после две године. Тачније, првог од фебруара 2016. године.

Судија Антонио Матеу добио је критике због оштро досуђеног пенала, као и због очигледнијег пропуста на штету Барселоне на другој страни терена, где није казнио голмана домаћих Леандра Чичизолу због интервенције руком ван казненог простора.

Луис Суарез је трчао за лоптом, а чувар мреже је изгубио контролу и користио руку да је заустави. Недозвољиво, али ипак некажњиво.

Барселона је овим ремијем спала на пет поена предности у односу на Атлетико, који ће у недељу гостовати на Ноу Кампу. У случају победе "јорганџија", трка за титулу биће неочекивано и потпуно отворена!

Прави љубитељи фудбала нису могли да добију лепши поклон уочи викенда одлуке у Примери од кикса Барселоне на Канарским острвима против Лас Палмаса, који је успео вечерас да откине бод фаворизованим Каталонцима - 1:1 (0:1). Овај реми је званично вратио Атлетико у шампионску трку јер Барса 12 кола пре краја има пет бодова предности, а уочи великог дербија који је на програму у недељу од 16.15 часова на Ноу Кампу.

Вечерас два лица Барселоне. Оно лепше видели смо у првом полувремену које ћемо памтити и по прелепом голу Леа Месија из слободњака у 21. минуту. Аргентинац је нанишанио, голман Чичизола није се померио па је Барса лако повела. Лидер Примере и грао је лежерно, у неким тренуцима и претерано, а такав став обио им се о главу почетком другог полувремена. Јер, морао је домаћин да наплати промашаје Суареза и Месијакоје је голман Лас Палмаса мајсторски одбранио.

Истина, из јако сумњивог једанаестерца домаћини су стигли до изједначења почетком другог дела па ће наредних дана велика полемика трајати пре свега Каталонији. Јер, Томас Вермелен је био у клинчу у свом шеснаестеерцу са играчем Лас Палмаса, али је нејасно због чега је судија Лахоз показао на белу тачку одакле јеЏонатан Каљери изједначио у 48. минуту.

Занимљиво, ово је први пенал који је досуђен против Барселоне у Примери после равно две године илити 78 утакмица!

Пробала је Барселона у наставку да дође до поготка и победе, али се Лас Палмас одлично бранио. Најбољу шансу пропустио је Луис Суарез који је у 62. минуту неометано шутирао јако и непрецизно са свега неколико метара и то је била једина изгледна прилика за госте у дургом полувремену.

Тренер Валверде је пробао и изменама да раздрма Барселону, на терену су се у финишу нашли иКутињо, Ракитић и млађани Дембеле, али је Лас Пламас показао шампионско срце. Екипа тренера Пака Хемеза умешно се бранила и освојила значајан бод који ће јој улити веру у опастнак. Барселони остаје да се опорави до недеље и проба да пред својом публиком поправи утисак и направи одлучујући потез у борби за титулу.

Чека нас паклен викенд!       

Резултати 26. кола:

Бетис - Сосиједад 0:0

Лас Палмас - Барселона 1:1 (0:1)
/Каљери 48'п - Меси 21'/

Алавес - Леванте 1:0

одиграно у среду:

Атлетико Мадрид - Леганес 4:0 (2:0)
/Гризман 26, 35, 56, 67/

Еибар - Виљареал 1:0 (1:0)
/Кике 16/

Атлетик Билбао - Валенсија 1:1 (0:1)
/Де Маркос 49 - Кондогбија 23/

Хетафе - Депортиво Ла Коруња 3:0 (2:0)
/Анхел 40, Боведа 44аг, Молина 82/

Малага - Севиља 0:1 (0:1)
/Кореа 15/

одиграно у уторак:

Ђирона - Селта 1:0 (1:0)
/Порту 14/

Еспањол - Реал Мадрид 1:0 (0:0)
/Морено 90+3/

Табела: Барселона 66, Атлетико 61, Реал 51, Валенсија 50, Севиља 42, Виљареал 41, Еибар 38, Ђирона 37, Бетис 37, Хетафе 36, Селта 35, Билбао 32, Еспањол 31, Алавес 31, Сосиједад 30, Леганес 30, Леванте (-1) 20, Лас Палмас 20, Депортиво 18, Малага 13.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар