ŠPA: Kiks Barselone pred veliki derbi!

Kiks Barse na Kanarskim ostrvima, sa samo +5 čeka Atletiko! Fudbaleri Las Palmasa neočekivano su izborili remi sa Barselonom 1:1 u 26. kolu LaLige i tako vratili dramatičnost u borbu za titulu.  Katalonci ostavili dva poena na gostovanju Las Palmasu. Primili gol iz prvog penala dosuđenog protiv njih posle 79 utakmica. Atletiko ima šansu! Kanarinci sapleli Barselonu iz sumnjivog penala! Opet imamo šampionsku trku! Prava uvertira u nedeljni derbi između Katalonaca i Jorgandžija na Nou Kampu. . .

Fudbal 01.03.2018 | 23:29
ŠPA: Kiks Barselone pred veliki derbi!
Katalonci su poveli sjajnim golom Lionela Mesija već u 21. minutu na Kanarskim ostrvima, ali je domaćin u trećem minutu drugog dela izjednačio pogotkom Žonatana Kaljerija iz sumnjivog penala koji je napravio Tomas Vermalen.

Barselona je odigrala ispod svog nivoa, uprkos ogromnom pritisku i čak šest minuta nadoknade vremena, nisu uspeli da probiju bunker požrtvovane odbrane Las Palmasa.

Lider LaLige je remizirao treći put u poslednjih pet kola pa je prvi pratilac Atletiko Madrid smanjio zaostatak na svega pet bodova 12 kola pre kraja sezone.

U narednom kolu Barselona dočekuje upravo Atletiko Madrid, pa bi meč na Kamp Nou u nedelju (16:15h) mogao da bude ključan u borbi za titulu.

S druge strane, Las Palmas je treći put u poslednja četiri kola osvojio bod i primakao se na svega bod od sigurne zone.

Uzbudljiv meč na Kanarskim Ostrvima! Las Palmas je pokazao zube lideru Primere i izborio remi koji će dugo pamtiti.

LAS PALMAS - BARSELONA 1:1 (0:1)

Lionel Mesi je golčinom iz slobodnog udarca doneo gostima prednost, svojim četvrtim pogotkom iz "slobodnjaka" u 2018, ali utakmica ipak nije bila odlučena u tom, 21. minutu.

Napadač domaćih Žonatan Kaljeri, bivši igrač Vest Hema, postigao je početkom drugog dela gol iz prvog jedanaesterca dosuđenog protiv Barselone posle dve godine. Tačnije, prvog od februara 2016. godine.

Sudija Antonio Mateu dobio je kritike zbog oštro dosuđenog penala, kao i zbog očiglednijeg propusta na štetu Barselone na drugoj strani terena, gde nije kaznio golmana domaćih Leandra Čičizolu zbog intervencije rukom van kaznenog prostora.

Luis Suarez je trčao za loptom, a čuvar mreže je izgubio kontrolu i koristio ruku da je zaustavi. Nedozvoljivo, ali ipak nekažnjivo.

Barselona je ovim remijem spala na pet poena prednosti u odnosu na Atletiko, koji će u nedelju gostovati na Nou Kampu. U slučaju pobede "jorgandžija", trka za titulu biće neočekivano i potpuno otvorena!

Pravi ljubitelji fudbala nisu mogli da dobiju lepši poklon uoči vikenda odluke u Primeri od kiksa Barselone na Kanarskim ostrvima protiv Las Palmasa, koji je uspeo večeras da otkine bod favorizovanim Kataloncima - 1:1 (0:1). Ovaj remi je zvanično vratio Atletiko u šampionsku trku jer Barsa 12 kola pre kraja ima pet bodova prednosti, a uoči velikog derbija koji je na programu u nedelju od 16.15 časova na Nou Kampu.

Večeras dva lica Barselone. Ono lepše videli smo u prvom poluvremenu koje ćemo pamtiti i po prelepom golu Lea Mesija iz slobodnjaka u 21. minutu. Argentinac je nanišanio, golman Čičizola nije se pomerio pa je Barsa lako povela. Lider Primere i grao je ležerno, u nekim trenucima i preterano, a takav stav obio im se o glavu početkom drugog poluvremena. Jer, morao je domaćin da naplati promašaje Suareza i Mesijakoje je golman Las Palmasa majstorski odbranio.

Istina, iz jako sumnjivog jedanaesterca domaćini su stigli do izjednačenja početkom drugog dela pa će narednih dana velika polemika trajati pre svega Kataloniji. Jer, Tomas Vermelen je bio u klinču u svom šesnaesteercu sa igračem Las Palmasa, ali je nejasno zbog čega je sudija Lahoz pokazao na belu tačku odakle jeDžonatan Kaljeri izjednačio u 48. minutu.

Zanimljivo, ovo je prvi penal koji je dosuđen protiv Barselone u Primeri posle ravno dve godine iliti 78 utakmica!

Probala je Barselona u nastavku da dođe do pogotka i pobede, ali se Las Palmas odlično branio. Najbolju šansu propustio je Luis Suarez koji je u 62. minutu neometano šutirao jako i neprecizno sa svega nekoliko metara i to je bila jedina izgledna prilika za goste u durgom poluvremenu.

Trener Valverde je probao i izmenama da razdrma Barselonu, na terenu su se u finišu našli iKutinjo, Rakitić i mlađani Dembele, ali je Las Plamas pokazao šampionsko srce. Ekipa trenera Paka Hemeza umešno se branila i osvojila značajan bod koji će joj uliti veru u opastnak. Barseloni ostaje da se oporavi do nedelje i proba da pred svojom publikom popravi utisak i napravi odlučujući potez u borbi za titulu.

Čeka nas paklen vikend!       

Rezultati 26. kola:

Betis - Sosijedad 0:0

Las Palmas - Barselona 1:1 (0:1)
/Kaljeri 48'p - Mesi 21'/

Alaves - Levante 1:0

odigrano u sredu:

Atletiko Madrid - Leganes 4:0 (2:0)
/Grizman 26, 35, 56, 67/

Eibar - Viljareal 1:0 (1:0)
/Kike 16/

Atletik Bilbao - Valensija 1:1 (0:1)
/De Markos 49 - Kondogbija 23/

Hetafe - Deportivo La Korunja 3:0 (2:0)
/Anhel 40, Boveda 44ag, Molina 82/

Malaga - Sevilja 0:1 (0:1)
/Korea 15/

odigrano u utorak:

Đirona - Selta 1:0 (1:0)
/Portu 14/

Espanjol - Real Madrid 1:0 (0:0)
/Moreno 90+3/

Tabela: Barselona 66, Atletiko 61, Real 51, Valensija 50, Sevilja 42, Viljareal 41, Eibar 38, Đirona 37, Betis 37, Hetafe 36, Selta 35, Bilbao 32, Espanjol 31, Alaves 31, Sosijedad 30, Leganes 30, Levante (-1) 20, Las Palmas 20, Deportivo 18, Malaga 13.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar