Златан сања наступ на Мундијалу у Русији!

Нападач Манчестер јунајтеда Златан Ибрахимовић није одбацио могућност повратка у репрезентацију Шведске на Светском првенству у Русији.

Фудбал 04.03.2018 | 16:15
Златан сања наступ на Мундијалу у Русији!
Ибрахимовић се опростио од репрезентације након ЕУРО 2016, није наступио у квалификацијама за Мундијал 2018, а рекордер је Шведске по броју наступа (116) и голова (82).

"Недостаје ми репрезентација. Када си играо 20 година за селекцију и видиш да други то још раде, тешко је. Врата нису затворена", рекао је Ибрахимовић у Стокхолму где је са саиграчем Полом Погбом отворио дом за децу.

Ибрахимовић је од новембра ван терена због повреде, ове сезоне је одиграо само две утакмице након шестомесечне паузе због операције колена.

"Тешко је када си повређен, желиш да играш и за клуб и за репрезентацију. То је 20 година био мој живот и одједном сам у ситуацији да не играм свака три дана. Морам да прихватим ситуацију и борим се. Не могу ништа друго да радим, осим да тренирам, борим се и постављам себи циљеве", додао је Швеђанин пореклом из БиХ.

Селектор Шведске Јане Андерсон, који је преузео селекцију након ЕП 2016, неочекивано је одвео "викинге" на СП победом над Италијом у баражу.

Он је после те утакмице био љут на новинаре што су га пре свега испитивали о томе да ли ће вратити Ибрахимовића у селекцију за турнир у Русији: "Тај фудбалер је престао да игра за Шведску пре годину и по дана, а ми и даље говоримо о њему. Морамо да причамо о великим играчима које имамо у овом тиму. Имамо много хероја. Мало сам се пореметио јер смо очигледно веома срећни због резултата".

Ипак, он се нада позиву селектора.

"То је тешко питање. Желим да осетим да могу да играм добро и узвратим на потенцијални позив. Не желим да идем у Русију само због свог имена. Прво морам да играм, не можемо да причамо о репрезентацији док не играм. Али осећам се живахно због таквих прича, то је добро", закључио је Ибрахимовић.

Шведска ће на СП у Русији играти у групи са Јужном Корејом (18. јун), браниоцем титуле Немачком (23. јун) и Мексиком (27. ју).

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар