Zlatan sanja nastup na Mundijalu u Rusiji!

Napadač Mančester junajteda Zlatan Ibrahimović nije odbacio mogućnost povratka u reprezentaciju Švedske na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Fudbal 04.03.2018 | 16:15
Zlatan sanja nastup na Mundijalu u Rusiji!
Ibrahimović se oprostio od reprezentacije nakon EURO 2016, nije nastupio u kvalifikacijama za Mundijal 2018, a rekorder je Švedske po broju nastupa (116) i golova (82).

"Nedostaje mi reprezentacija. Kada si igrao 20 godina za selekciju i vidiš da drugi to još rade, teško je. Vrata nisu zatvorena", rekao je Ibrahimović u Stokholmu gde je sa saigračem Polom Pogbom otvorio dom za decu.

Ibrahimović je od novembra van terena zbog povrede, ove sezone je odigrao samo dve utakmice nakon šestomesečne pauze zbog operacije kolena.

"Teško je kada si povređen, želiš da igraš i za klub i za reprezentaciju. To je 20 godina bio moj život i odjednom sam u situaciji da ne igram svaka tri dana. Moram da prihvatim situaciju i borim se. Ne mogu ništa drugo da radim, osim da treniram, borim se i postavljam sebi ciljeve", dodao je Šveđanin poreklom iz BiH.

Selektor Švedske Jane Anderson, koji je preuzeo selekciju nakon EP 2016, neočekivano je odveo "vikinge" na SP pobedom nad Italijom u baražu.

On je posle te utakmice bio ljut na novinare što su ga pre svega ispitivali o tome da li će vratiti Ibrahimovića u selekciju za turnir u Rusiji: "Taj fudbaler je prestao da igra za Švedsku pre godinu i po dana, a mi i dalje govorimo o njemu. Moramo da pričamo o velikim igračima koje imamo u ovom timu. Imamo mnogo heroja. Malo sam se poremetio jer smo očigledno veoma srećni zbog rezultata".

Ipak, on se nada pozivu selektora.

"To je teško pitanje. Želim da osetim da mogu da igram dobro i uzvratim na potencijalni poziv. Ne želim da idem u Rusiju samo zbog svog imena. Prvo moram da igram, ne možemo da pričamo o reprezentaciji dok ne igram. Ali osećam se živahno zbog takvih priča, to je dobro", zaključio je Ibrahimović.

Švedska će na SP u Rusiji igrati u grupi sa Južnom Korejom (18. jun), braniocem titule Nemačkom (23. jun) i Meksikom (27. ju).

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar