АБА 2: Зрињски је у игри за "Фајнал Фор"!

Зрињски је у оквиру 18. кола Друге АБА лиге као домаћин савладао Вршац.  Борац силан у српском дербију Јадрана! Динамик није имао шансе у хали Ранко Жеравица на Новом Београду.

Кошарка 02.03.2018 | 08:15
АБА 2: Зрињски је у игри за "Фајнал Фор"!
Сјајна игра Зрињског у дворани "Бијели Бријег".

Мостарци су одличном представом у трећој четвртини стекли 11 поена предности и смиреном игром у завршници дошли до веома значајног тријумфа против директног конкурента за Фајнал Фор, који сеодржава у Чачку:

ЗРИЊСКИ - ВРШАЦ 88:73 (18:23, 25:23, 28:14, 17:13).

Племићи су одиграли лошије прво полувријеме, заостајали и 10 поена разлике, али се на одмор отишло са три поена предности за госте из Вршца.

А у другом полувремену Мостарци су одиграли фуриозно, одличном одбраном зауставили госте и на крилима Александра Соколовића, који је постигао 20 поена и Марка Рамљака, 18, анулирали заостатак од осам поена из Вршца и са овом побједом обезбиједили предност у случају да обје екипе буду имале идентичан скор на крају лигашког дијела такмичења.

У гостујућем тиму најефикаснији је био Мирослав Пашајлић са 18 постигнутих поена.

Зрињски у наредном колу Друге АБА лиге дочекује лидера на табели, Приморску из Копра.

Чачански Борац је на Новом Београду поново узео меру старој муштерији, екипи Динамика, коју је убедљиво и лако победио са 88:67 у утакмици 18. кола друге Јадранске лиге.

Борац је добро отворио утакмицу, направивши на старту серију 5:0. Као у многим мечевима, Балабан је правио велике проблеме противничким високим играчима. Невероватна тројка Чарапића уз звук сирене одвела је Борац на до тада максималних плус осам (7:15), што је навело тренера Николића да затражи тајм аут, који није битније променио ствари на терену. Занимљив је податак да се цела стартна петорка Борца уписала у листу стрелаца у првој деоници. У финишу четвртине серијом 5:0 Динамик је успео да ухвати прикључак. Међутим, захваљујући саветима добијеним от тренера Бојића, гости су успели да задрже вођство након истека првог десетоминутног периода.

Другу деоницу боље је започео домаћи тим, који је брзо успео да разлику спусти на свега пола коша (24:25). Ипак, након почетног грча гостију ствари у своје руке преузима Ђоковић, који везује пет поена и враћа какву-такву предност свом тиму. Њему се придружује Пешаковић, захваљујући коме се Борац додатно одлепљује. Кошевима Ђоковића са линије слободних бацања Чачани су по први пут стекли двоцифрену предност (26:36). Динамик просто није имао решења у нападу у овом делу игре, што је гостујући тим зналачки користио. Предност стечену половином друге деонице Борац је успео да сачува до полувремена.

У другом полувремену наставили су се проблеми Динамика. Домаћин просто није имао решења у нападу, а ни шут га није служио. С друге стране, Борац је наставио да игра своју игру, све време водећи двоцифреним бројем кошева. Поенима Балабана у другој половини треће деонице Борац је побегао на максималних +24 (38:62). За то време Динамик је постигао свега четири коша. Домаћин је деловао самлевено и безидејно. Чинило се да је тим из Чачка у овим минутима решио питање победника. На основу виђеног, тешко је било ко могао веровати да Динамик може нешто да промени.

Сјајном тројком Ђоковића Борац почиње последњи део сусрета. Тај сегмент игре битно је допринео убедљивом вођству тима из Чачка. Динамик се током четврте четвртине трудио да барем спусти заостатак, како не би превише био понижен. Али то је био јалов посао. Борац је остао неумољив. Егзекуција је била потпуна. Просто речено, од почетка утакмице било је јасно да Чачани више желе победу, и за то су се добрано и потрудили. Тим Рашка Бојића је овај тријумф потпуно заслужио, а захваљујучи истом је остао на лидерској позицији у АБА 2 лиги. 

АБА 2 – 18. коло

Уторак:
Рогашка - Ловћен 1947 81:70

Среда:
Теодо - АВ Охрид - одложено за 15. март
Сплит – Крка 86:81
Сикст Приморска – Босна Ројал 72:59
Четвртак:
Зрињски - Вршац 88:73
Динамик - Борац 67:88

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар