ABA 2: Zrinjski je u igri za "Fajnal For"!

Zrinjski je u okviru 18. kola Druge ABA lige kao domaćin savladao Vršac.  Borac silan u srpskom derbiju Jadrana! Dinamik nije imao šanse u hali Ranko Žeravica na Novom Beogradu.

Košarka 02.03.2018 | 08:15
ABA 2: Zrinjski je u igri za "Fajnal For"!
Sjajna igra Zrinjskog u dvorani "Bijeli Brijeg".

Mostarci su odličnom predstavom u trećoj četvrtini stekli 11 poena prednosti i smirenom igrom u završnici došli do veoma značajnog trijumfa protiv direktnog konkurenta za Fajnal For, koji seodržava u Čačku:

ZRINJSKI - VRŠAC 88:73 (18:23, 25:23, 28:14, 17:13).

Plemići su odigrali lošije prvo poluvrijeme, zaostajali i 10 poena razlike, ali se na odmor otišlo sa tri poena prednosti za goste iz Vršca.

A u drugom poluvremenu Mostarci su odigrali furiozno, odličnom odbranom zaustavili goste i na krilima Aleksandra Sokolovića, koji je postigao 20 poena i Marka Ramljaka, 18, anulirali zaostatak od osam poena iz Vršca i sa ovom pobjedom obezbijedili prednost u slučaju da obje ekipe budu imale identičan skor na kraju ligaškog dijela takmičenja.

U gostujućem timu najefikasniji je bio Miroslav Pašajlić sa 18 postignutih poena.

Zrinjski u narednom kolu Druge ABA lige dočekuje lidera na tabeli, Primorsku iz Kopra.

Čačanski Borac je na Novom Beogradu ponovo uzeo meru staroj mušteriji, ekipi Dinamika, koju je ubedljivo i lako pobedio sa 88:67 u utakmici 18. kola druge Jadranske lige.

Borac je dobro otvorio utakmicu, napravivši na startu seriju 5:0. Kao u mnogim mečevima, Balaban je pravio velike probleme protivničkim visokim igračima. Neverovatna trojka Čarapića uz zvuk sirene odvela je Borac na do tada maksimalnih plus osam (7:15), što je navelo trenera Nikolića da zatraži tajm aut, koji nije bitnije promenio stvari na terenu. Zanimljiv je podatak da se cela startna petorka Borca upisala u listu strelaca u prvoj deonici. U finišu četvrtine serijom 5:0 Dinamik je uspeo da uhvati priključak. Međutim, zahvaljujući savetima dobijenim ot trenera Bojića, gosti su uspeli da zadrže vođstvo nakon isteka prvog desetominutnog perioda.

Drugu deonicu bolje je započeo domaći tim, koji je brzo uspeo da razliku spusti na svega pola koša (24:25). Ipak, nakon početnog grča gostiju stvari u svoje ruke preuzima Đoković, koji vezuje pet poena i vraća kakvu-takvu prednost svom timu. Njemu se pridružuje Pešaković, zahvaljujući kome se Borac dodatno odlepljuje. Koševima Đokovića sa linije slobodnih bacanja Čačani su po prvi put stekli dvocifrenu prednost (26:36). Dinamik prosto nije imao rešenja u napadu u ovom delu igre, što je gostujući tim znalački koristio. Prednost stečenu polovinom druge deonice Borac je uspeo da sačuva do poluvremena.

U drugom poluvremenu nastavili su se problemi Dinamika. Domaćin prosto nije imao rešenja u napadu, a ni šut ga nije služio. S druge strane, Borac je nastavio da igra svoju igru, sve vreme vodeći dvocifrenim brojem koševa. Poenima Balabana u drugoj polovini treće deonice Borac je pobegao na maksimalnih +24 (38:62). Za to vreme Dinamik je postigao svega četiri koša. Domaćin je delovao samleveno i bezidejno. Činilo se da je tim iz Čačka u ovim minutima rešio pitanje pobednika. Na osnovu viđenog, teško je bilo ko mogao verovati da Dinamik može nešto da promeni.

Sjajnom trojkom Đokovića Borac počinje poslednji deo susreta. Taj segment igre bitno je doprineo ubedljivom vođstvu tima iz Čačka. Dinamik se tokom četvrte četvrtine trudio da barem spusti zaostatak, kako ne bi previše bio ponižen. Ali to je bio jalov posao. Borac je ostao neumoljiv. Egzekucija je bila potpuna. Prosto rečeno, od početka utakmice bilo je jasno da Čačani više žele pobedu, i za to su se dobrano i potrudili. Tim Raška Bojića je ovaj trijumf potpuno zaslužio, a zahvaljujuči istom je ostao na liderskoj poziciji u ABA 2 ligi. 

ABA 2 – 18. kolo

Utorak:
Rogaška - Lovćen 1947 81:70

Sreda:
Teodo - AV Ohrid - odloženo za 15. mart
Split – Krka 86:81
Sikst Primorska – Bosna Rojal 72:59
Četvrtak:
Zrinjski - Vršac 88:73
Dinamik - Borac 67:88

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar