Слободан је! Као један од најскупљих промашаја у историји фудбала!

А деловао је као нападач светске класе. . .  Како је првак Кине бацио 42 милиона евра. . . ?! Познати нападач одселио се у Азију као велико и скупо појачање. Две године касније, добио је отказ.

Фудбал 03.03.2018 | 14:00
Слободан је! Као један од најскупљих промашаја у историји фудбала!
Колумбијац Џексон Мартинез (31), бивши играч Портоа и Атлетико Мадрида, неславно је завршио своју епизоду у Кини.

И то најблаже речено.

Нападач кога је Гвангжу Евергранде у зиму 2016. платио чак 42 милиона евра добио је овог четвртка отказ, јер није играо ни приближно добро као у Португалу.

Колумбијац се у Кини углавном лечио од повреда и за 24 месеца одиграо само 16 утакмица и постигао четири гола, уз две асистенције.

Руководство кинеског шампиона и тренер Фабио Канаваро дефинитивно су преломили, растали се са Мартинезом и изоставили његово име са списка пријављених играча за учешће у тамошњем првенству.

Док је решетао мреже у дресу Порта, „пола Европе“ се отимало за њега. Било је то пре само две и по године. Данас је потпуно заборављен као један од најскупљих промашаја у историји фудбала. И слободан као птица на грани...

Џексон Мартинез!

Колумбијски нападач је од данас без запослења пошто је раскинуо уговор са Гуангџоу Еверграндеом. Кинески клуб га се једва ратосиљао, а колико их је то коштало на крају, није познато...

Мартинез је пре две године дошао у Гуангџоу из мадридског Атлетика као један од највећих трансфера те зиме. Кинези су палтили Атлетику 42.000.000 евра за обештећење, а шпански клуб је оберучке прихватио. Шест месеци раније је довео Мартинеза из Порта за 37.500.000 евра као замену за Дијега Косту. И за само шест месеци су се у Мадриду уверили да су погрешили па су били презадовољни што су повратили уложени новац.

У Кини су веровали да се Мартинез само није адаптирао на Атлетико и да је у питању форма. Испоставило се да је Мартинез заиста заборавио да даје голове. У првој сезони је одиграо 10 утакмица и дао четири гола. У другој није ни играо. Али је уредно примао плату као један од најплаћенијих играча кинеског фудбала.Мартинез је са Кинезима потписао четворогодишњи уговор вредан 50.000.000 евра (12.500.000 по сезони). Нето!

Гуангџоу је на крају успео да се реши скупоценог промашаја и данас је званично објавио да је уговор раскинут. Није познато колико су пара исплатили Колумбијцу на име превременог раскида уговора и да ли су морали да му плате преосталих 25.000.000 евра. Како год, скупо их је коштао...

Платили су 67.000.000 евра за четири гола! Или 16.750.000 евра по голу. Папрено...

Где ће Мартинез даље, остаје да се види. Са његовом формом је тешко очекивати да ће га узети неки клуб са запада Европе. Недавно се помињало да га желе мексички клубови. Мартинезу је у интересу да што пре пронађе клуб и покуша да се врати у форму како би задржао наде да ће играти на Мундијалу.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар