Slobodan je! Kao jedan od najskupljih promašaja u istoriji fudbala!

A delovao je kao napadač svetske klase. . .  Kako je prvak Kine bacio 42 miliona evra. . . ?! Poznati napadač odselio se u Aziju kao veliko i skupo pojačanje. Dve godine kasnije, dobio je otkaz.

Fudbal 03.03.2018 | 14:00
Slobodan je! Kao jedan od najskupljih promašaja u istoriji fudbala!
Kolumbijac Džekson Martinez (31), bivši igrač Portoa i Atletiko Madrida, neslavno je završio svoju epizodu u Kini.

I to najblaže rečeno.

Napadač koga je Gvangžu Evergrande u zimu 2016. platio čak 42 miliona evra dobio je ovog četvrtka otkaz, jer nije igrao ni približno dobro kao u Portugalu.

Kolumbijac se u Kini uglavnom lečio od povreda i za 24 meseca odigrao samo 16 utakmica i postigao četiri gola, uz dve asistencije.

Rukovodstvo kineskog šampiona i trener Fabio Kanavaro definitivno su prelomili, rastali se sa Martinezom i izostavili njegovo ime sa spiska prijavljenih igrača za učešće u tamošnjem prvenstvu.

Dok je rešetao mreže u dresu Porta, „pola Evrope“ se otimalo za njega. Bilo je to pre samo dve i po godine. Danas je potpuno zaboravljen kao jedan od najskupljih promašaja u istoriji fudbala. I slobodan kao ptica na grani...

Džekson Martinez!

Kolumbijski napadač je od danas bez zaposlenja pošto je raskinuo ugovor sa Guangdžou Evergrandeom. Kineski klub ga se jedva ratosiljao, a koliko ih je to koštalo na kraju, nije poznato...

Martinez je pre dve godine došao u Guangdžou iz madridskog Atletika kao jedan od najvećih transfera te zime. Kinezi su paltili Atletiku 42.000.000 evra za obeštećenje, a španski klub je oberučke prihvatio. Šest meseci ranije je doveo Martineza iz Porta za 37.500.000 evra kao zamenu za Dijega Kostu. I za samo šest meseci su se u Madridu uverili da su pogrešili pa su bili prezadovoljni što su povratili uloženi novac.

U Kini su verovali da se Martinez samo nije adaptirao na Atletiko i da je u pitanju forma. Ispostavilo se da je Martinez zaista zaboravio da daje golove. U prvoj sezoni je odigrao 10 utakmica i dao četiri gola. U drugoj nije ni igrao. Ali je uredno primao platu kao jedan od najplaćenijih igrača kineskog fudbala.Martinez je sa Kinezima potpisao četvorogodišnji ugovor vredan 50.000.000 evra (12.500.000 po sezoni). Neto!

Guangdžou je na kraju uspeo da se reši skupocenog promašaja i danas je zvanično objavio da je ugovor raskinut. Nije poznato koliko su para isplatili Kolumbijcu na ime prevremenog raskida ugovora i da li su morali da mu plate preostalih 25.000.000 evra. Kako god, skupo ih je koštao...

Platili su 67.000.000 evra za četiri gola! Ili 16.750.000 evra po golu. Papreno...

Gde će Martinez dalje, ostaje da se vidi. Sa njegovom formom je teško očekivati da će ga uzeti neki klub sa zapada Evrope. Nedavno se pominjalo da ga žele meksički klubovi. Martinezu je u interesu da što pre pronađe klub i pokuša da se vrati u formu kako bi zadržao nade da će igrati na Mundijalu.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar