Да ли би правда била задовољена на овај начин?

Њукасл испада, Фулам улази у Премијер лигу и купује Митровића! Епилог којим би многи били задовољни, али српски нападач поручује да Свракама жели све најбоље, иако је у потпуности фокусиран на Фулам.

Фудбал 03.03.2018 | 10:00
Да ли би правда била задовољена на овај начин?
Одлазак у нижи ранг такмичења за многе би представљао велики корак уназад у каријери, а поготово за играча који је плаћен 18.500.000 евра. Али у случају Александра Митровића ни приближно није тако. Српски голгетер је одлазак на позајмицу у Фулам видео као шансу за повратак у голгетерски ритам пред почетак Светског првенства, а чини се да су те жеље полако почеле да му се остварују.

Многи љубитељи фудбала, огорчени су начином на који су се у Њукаслу понели према Митровићу, сматрају да би најправеднији исход завршетка сезоне било то да Свраке испадну у Чемпионшип, а Фулам обезбеди промоцију и онда откупи српског нападача.

Први део нема превише основа када је у питању реалност комплетне приче, али други и те како има, пошто британски медији пишу да ће Фулам, у случају промоције, покушати да откупи Митровића. Наравно, такве су жеље Славише Јокановића, који је 31. јануара инсистирао на његовом довођењу.

Ипак, Митровић наравно не жели Њукаслу одлазак у нижи ранг такмичења, без обзира на то што код Рафе Бенитеза није имао адекватан третман, али ништа не замера ни искусном шпанском стратегу.

„Наравно да Њукаслу желим све најбоље, надам се да ће остати у лиги. Заслужују то зато што имају добар клуб, добре навијаче и доброг менаџера. Видећемо шта ће се десити, али срећан сам овде, фокусиран и радујем се свакој утакмици. Мој једини циљ је да помогнем Фуламу да обезбеди промоцију“, рекао јеМитровић.

Њукасл се налази на два бода удаљености од опасне зоне и у наредних 10 кола водиће грчевиту борбу за опстанак у елитном рангу. Са друге стране, Фулам се налази на петом месту Чемпионшипа, у овом тренутку има осам бодова мање од другопласираног Кардифа, а до краја лигашког дела сезоне остало је 12 кола. Митровића је кренуло у дресу клуба са Крејвен Котиџа, пошто је на последње две утакмице као стартер постигао два гола.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар