Da li bi pravda bila zadovoljena na ovaj način?

Njukasl ispada, Fulam ulazi u Premijer ligu i kupuje Mitrovića! Epilog kojim bi mnogi bili zadovoljni, ali srpski napadač poručuje da Svrakama želi sve najbolje, iako je u potpunosti fokusiran na Fulam.

Fudbal 03.03.2018 | 10:00
Da li bi pravda bila zadovoljena na ovaj način?
Odlazak u niži rang takmičenja za mnoge bi predstavljao veliki korak unazad u karijeri, a pogotovo za igrača koji je plaćen 18.500.000 evra. Ali u slučaju Aleksandra Mitrovića ni približno nije tako. Srpski golgeter je odlazak na pozajmicu u Fulam video kao šansu za povratak u golgeterski ritam pred početak Svetskog prvenstva, a čini se da su te želje polako počele da mu se ostvaruju.

Mnogi ljubitelji fudbala, ogorčeni su načinom na koji su se u Njukaslu poneli prema Mitroviću, smatraju da bi najpravedniji ishod završetka sezone bilo to da Svrake ispadnu u Čempionšip, a Fulam obezbedi promociju i onda otkupi srpskog napadača.

Prvi deo nema previše osnova kada je u pitanju realnost kompletne priče, ali drugi i te kako ima, pošto britanski mediji pišu da će Fulam, u slučaju promocije, pokušati da otkupi Mitrovića. Naravno, takve su želje Slaviše Jokanovića, koji je 31. januara insistirao na njegovom dovođenju.

Ipak, Mitrović naravno ne želi Njukaslu odlazak u niži rang takmičenja, bez obzira na to što kod Rafe Beniteza nije imao adekvatan tretman, ali ništa ne zamera ni iskusnom španskom strategu.

„Naravno da Njukaslu želim sve najbolje, nadam se da će ostati u ligi. Zaslužuju to zato što imaju dobar klub, dobre navijače i dobrog menadžera. Videćemo šta će se desiti, ali srećan sam ovde, fokusiran i radujem se svakoj utakmici. Moj jedini cilj je da pomognem Fulamu da obezbedi promociju“, rekao jeMitrović.

Njukasl se nalazi na dva boda udaljenosti od opasne zone i u narednih 10 kola vodiće grčevitu borbu za opstanak u elitnom rangu. Sa druge strane, Fulam se nalazi na petom mestu Čempionšipa, u ovom trenutku ima osam bodova manje od drugoplasiranog Kardifa, a do kraja ligaškog dela sezone ostalo je 12 kola. Mitrovića je krenulo u dresu kluba sa Krejven Kotidža, pošto je na poslednje dve utakmice kao starter postigao dva gola.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar