Србија окована снијегом и ледом

Првог дана марта Србија је окована мразом, снијегом и ледом, на снази је црвени метео-аларм, а температуре се крећу јутрос и до минус 24 степена.

Србија 01.03.2018 | 10:53
Србија окована снијегом и ледом
У Србији је јутрос забиљежена најнижа температура ове зиме од минус 24 степена, колико је измјерено у Сомбору и Сјеници. Ледени дани у Србији су однијели и два живота, а екстремна хладноћа не смета само болесним већ и здравим људима.

У Зајечару и Бољевцу на снази је ванредна ситуација. Због изузетно хладног времена данас ће на снази бити црвени метео-аларм који упозорава на велику хладноћу.

На сајту РХМЗ је објашњено да црвени метеоаларм значи да су “прогнозиране нарочито опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати велику материјалну штету и бити веома опасне по безбједност људи и животиња”.

Током дана доћи ће до постепеног наоблачења са југозапада, касније по подне и увече мјестимично са снијегом. На југозападу земље ће снијег прећи у кишу која ће се ледити при тлу.

Највиша дневна температура биће од минус 6 до минус 2 степена. У петак током дана и у суботу ујутро мјестимично са кишом која ће се ледити на тлу.

До недјеље у кошавском подручју јак југоисточни ветар. Од петка температура у постепеном порасту.

Из АМСС саопштавају да су сви главни путни правци у Србији проходни, а да је на појединим деоницама саобраћај успорен због снијега и леда.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар