Новалић поручио: Неко креира хаос

Премијер Федерације БиХ Фадил Новалић поручио је синоћ да је Влада коју предводи склона компромису, али да ће “ако се не склоне представници борачких организација, позвати органе реда да грађанима омогуће слободно кретање”.

Босна и Херцеговина 01.03.2018 | 07:54
Новалић поручио: Неко креира хаос
Новалић је на ванредној конференцији за новинаре рекао да “неко креира хаос”.

“Остајемо опредијељени да у сарадњи с борачким организацијама, које су законите, наставимо радити на том циљу. ФБиХ готово 650 милиона КМ на свим нивоима власти годишње троши за поправљање стања у овој значајној популацији. Након 11 милијарди до сада потрошених на сређивање прилика, морам саопштити да ФБиХ у финансијском смислу не може више. Неко ко је замислио ове протесте је поставио тако високо захтјеве да их ФБиХ не може извршити”, истакао је Новалић.

Он је рекао да је у томе суштина ствари и да неко креира рјешења на улици и хаос на који се не може дати рјешење, преноси Н1.

“Позивамо представнике оних који протестују, који нису ни организовани. На наше позиве нема одговора. Али ми прихватамо да су ту и да проблем постоји. Цијели дан позивамо на преговоре, и ноћас их позивамо”, рекао је Новалић.

Према његовом мишљењу, ситуација се може ријешити само преговорима.

“Формула је направљена да се не може ријешити. И даље стојимо на располагању. Једино се преговорима може ријешити. Не тврдимо да у 650 милиона КМ нема погрешно усмјерених средстава. Ова група нам може помоћи да заједно промијенимо те токове и намјену средстава ако иду онима који их нису заслужили, али понављам да ФБиХ не може више”, навео је премијер ФБиХ.

Он је позвао демобиласане борце да дођу на преговаре.

“Имамо могућности какве имамо, даље не можемо, али има простора да се рјешавају проблеми. Склони смо компромисном раду. Али ако се не склоне, позваћемо органе реда да грађанима ФБиХ омогуће слободно кретање и приступ фабрикама, болницама и градовима. То се заиста неће моћи толерисати”, рекао је он.

Демобилисани борци на Вогошћанској петљи пале ватре и гуме, док су на Иван седлу пут блокирали балваном.

У ФБиХ јутрос су почели протести демобилисаних бораца.

Извор: Срна

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

м

01.03.2018 07:45

Медједе како ти пролазе радници у кули И колико им дајес плату?ста буде са онима који се буне?колико си се накро пара проко ледја градјана из федерације?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.03.2018 08:06

Истрага це показати да је у протесте умјесан Радонциц и његова екипа. Само полако.

Name

РЕ: м

01.03.2018 08:16

Нема влада везе са фирмама, бар не директно. Није код нас као код вас. Мени теба времена да се уопште сјетим ко ми је предсједник, или премијер. То што се штрајкује, добро је, јер ето, неки би хтјели али не смију, на примјер борци из РС. Политика страха, ако будете штрајковали, сигурно ће се распасти РС. Па јбт, ако је толико климава, онда и треба да се распадне, а питање за тебе.. зашто је климава? Јесмо ли опет ми из ФБиХ криви, или ту ипак има неке везе тај ваш Баја?

Name

Енес

01.03.2018 08:33

Ово је Радонцицево масло , само це му се о главу разбити кад тад. Какав лицемјер

Name

за ре м

01.03.2018 08:35

Па ако вам је пресједник добар И постен сто протестујете?како нема везе.сто није дао радницима 1000 км плату вец 450.сто се тице додика.сви ови то на њега лају су дупло гори.96 И 97 није био фодик па су отварали пумпе фирме И остало .од цега ало је био рат.ти који лају су се дебело обогатили сад могу прицат до миле воље

Name

Ин

01.03.2018 11:53

Креира гладан народ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крокац

01.03.2018 19:39

Премијеру доста је пребацивања лопте на друге сви сте ви исти.Створили сте такве разлике неко има колохоце неко нејма ста да једе.Ал мислим сад на изборима све вас промјенити младјеиреални је изабрати..

ОДГОВОРИТЕ