Објављен садржај Праљковог писма

Мотив самоубиства пензионисаног генерала и осуђеног ратног злочинца Слободана Праљка јасан је и видљив из два писама које су УН-ови истражиоци дипломатским путем недавно доставили његовој супрузи.

Регион 01.03.2018 | 07:20
Објављен садржај Праљковог писма
Оба писма написана су у понедјељак 27. новембра, два дана прије објаве правоснажне пресуде у предмету Херцег-Босна. Штура, јасна, без патетике или било које врсте ирационалности, јавља Нова ТВ која је објавила садржај писма уз сугласност Праљкове супруге Каће.

"Ову одлуку донио сам одавно..."

"Одлуку о престанку живљења у случају да будем проглашен кривим, донио сам одавно - смирено, промишљено, самосвјесно", написао је Праљак у првом писму, намијењеном својој породици.

У другом се писму обратио супрузи.

"Каћа, мислим да ћеш писмо 'Породици' морати објелоданити, како би спријечила бескрајна наклапања, лажи, јадну психологију итд., поручио јој је генерал Праљак.

"Знао је што ради од почетка од краја"

"Ништа што је генерал Праљак радио није било под утјецајем тренутачних емоција и тренутачног осјећаја, него је све, почевши од обране и од властитог живота радио врло прецизно, одлучно и смирено", увјерена је Праљкова адвокатица Ника Пинтер.

Није било пропуста у процедури

УН-ова истрага показала је како није било пропуста судских стражара нити је кршена процедура провјере при уласку окривљених на трибунал, а Праљкова адвокатица казала је како се не може утврдити како је отров доспио у руке генерала Праљка.

Извор: Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ШТА БИ БИЛО

01.03.2018 08:13

ШТА БИ БИЛО, ДА СУ УМЈЕСТО ОТРОВА У БОЧИЦИ ДАЛИ НЕКУ ДРУГУ ТЕЧНОСТ. ТО БИ БИЛА ФАНТАЗИЈА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бј

07.03.2018 12:08

Пуно пажње посвечујете крволоцима!!!