Objavljen sadržaj Praljkovog pisma

Motiv samoubistva penzionisanog generala i osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka jasan je i vidljiv iz dva pisama koje su UN-ovi istražioci diplomatskim putem nedavno dostavili njegovoj supruzi.

Region 01.03.2018 | 07:20
Objavljen sadržaj Praljkovog pisma
Oba pisma napisana su u ponedjeljak 27. novembra, dva dana prije objave pravosnažne presude u predmetu Herceg-Bosna. Štura, jasna, bez patetike ili bilo koje vrste iracionalnosti, javlja Nova TV koja je objavila sadržaj pisma uz suglasnost Praljkove supruge Kaće.

"Ovu odluku donio sam odavno..."

"Odluku o prestanku življenja u slučaju da budem proglašen krivim, donio sam odavno - smireno, promišljeno, samosvjesno", napisao je Praljak u prvom pismu, namijenjenom svojoj porodici.

U drugom se pismu obratio supruzi.

"Kaća, mislim da ćeš pismo 'Porodici' morati objelodaniti, kako bi spriječila beskrajna naklapanja, laži, jadnu psihologiju itd., poručio joj je general Praljak.

"Znao je što radi od početka od kraja"

"Ništa što je general Praljak radio nije bilo pod utjecajem trenutačnih emocija i trenutačnog osjećaja, nego je sve, počevši od obrane i od vlastitog života radio vrlo precizno, odlučno i smireno", uvjerena je Praljkova advokatica Nika Pinter.

Nije bilo propusta u proceduri

UN-ova istraga pokazala je kako nije bilo propusta sudskih stražara niti je kršena procedura provjere pri ulasku okrivljenih na tribunal, a Praljkova advokatica kazala je kako se ne može utvrditi kako je otrov dospio u ruke generala Praljka.

Izvor: Agencije

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

ŠTA BI BILO

01.03.2018 09:13

ŠTA BI BILO, DA SU UMJESTO OTROVA U BOČICI DALI NEKU DRUGU TEČNOST. TO BI BILA FANTAZIJA.

ODGOVORITE
Name

Bj

07.03.2018 13:08

Puno pažnje posvečujete krvolocima!!!