Урушени су темељи институција

У друштву у којем са сваким новим изборима, животни стандард и друштвене вриједности све више падају, грађани више не вјерују ни власти ни опозицији, истичу саговорници у емисији "Глобално". Урушени су темељи институција, морала и истинских демократских вриједности.
Трагично је друштво гдје се слобода човјека мјери новцем. Гдје су му руке везане политичким манипилацијама и лажним патриотизмом, указује проф. др Драго Вуковић.

Република Српска 28.02.2018 | 23:21
Урушени су темељи институција
"Ми у Републици Српској сада имамо страшне манипулације које су постале начин живота. Лажне приче, лажна храна о патриотама и издајницима, о лоповима и криминалцима, а ништа суштински не мијењамо с циљем развоја и напретка", каже Вуковић.

Криминал и корупцију постали су филозофију нашег друштва, што убија и код младих људи енергију за промјене.

"Имамо једну појаву, да пронађу младе људе, уведу их у политику и та енергија за промјене спласне. Они који су их увели у политику дају им мало привилегија и млади више нису носиоци друштвених промјена", каже Вуковић.

Адвокат из Београда Феђа Димовић тврди да је толико биједа притисла грађане да свој глас олако продају на изборима.

"Овдје се продају за пљескавицу. Пеку пљескавице или вола и сада сви они дођу на тај страначки скуп и постају сигурни гласачи", каже Димовић.

Новинар Срђан Шкоро сматра да је наше друштво демократски незрело.

"Ми смо развили систем у којем је корупција некажњива, у којем се не одговара за учињено, што је погубно", тврди Шкоро.

Потребно је успоставити систем вриједности, ојачати институције које ће имати исте аршине према свим грађанима, истакнуто је у емисији "Глобално".



БН телевизија

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Јос мало супље

28.02.2018 22:29

Бла бла. Скупили се над згариштем и причају како је изгорило. Ма ајде...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрени

28.02.2018 22:39

Тацно за пљескавицу. Нама је битно да су велки срби на власт а не велки привредници. Битнија је увреда упуцена некоме него рука пријетељства. Битније је украсти и дјелити кумовима него улозити у привреду. Зато и идемо тамо гдје слепи пут заврсава

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

28.02.2018 22:47

Људи фино објаснилиии нема се ста додати...хвала

ОДГОВОРИТЕ
Name

захвални борци

28.02.2018 23:05

Да ти нијеси ни Српска не би била, Сто гордо стоји измедју ала, Велика заслуга, витеза мила, Хвала ти Крајино сто си гадала. Просао многе голготе и борбе, Прегрмио све страхоте рата. Цесто стављао главу у торбе, Вјестина војевања овог команданта. Ордења красе сироке груди, Од свуда долазе одликовања. Захвалан народе Водји буди, Родољубу уруците сва признања!

ОДГОВОРИТЕ
Name

?

01.03.2018 08:18

О коме ти то? О Дудаковицу? Он је из крајине.

Name

ре ?

01.03.2018 08:45

Дудаковиц је био терориста.

Name

професор

01.03.2018 06:06

Ми имамо Папак- Методологију, -Психологију, -Стандарде и -Филозофију. Јрдна цијела Папак-Епоха је развијена у БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

01.03.2018 06:16

Да кренем од мене, преко тих ваших гостију па и самих вас све је то корумпирано до не слућених размјера. Можеш онда мислити какви су ови горе што дрмају, ведре и облаче. Просто је невероватно колико је све постало покварено. Нема нам ни лијека ни спаса. Не само нама као нама. Такво је стање у читавом свијету а поготову овом како га зову напредном.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Организована мањина

01.03.2018 06:22

Срам вас било господине.Боље да износите истину како немамо право гласа,а изборе добијају организоване мањине,него и ви бацате прашину у очи.

ОДГОВОРИТЕ