Јокић 146 милиона $ - "Европа" 36 милиона €!

Монтеро: Европа неупоредива са НБА! Потпредседник Кошаркашког савеза Шпаније Хосе Антонио Монтеро критиковао је елитно клупско такмичење рекавши да се не може поредити са НБА лигом.

Кошарка 05.03.2018 | 23:15
Јокић 146 милиона $ - "Европа" 36 милиона €!
Монтерова репрезентација је у квалификацијама по новом систему остварила и четврту победу из четири меча, а Монтеро стаје на страну ФИБА.

Суштински, чини се да Евролига претходно није чула за план. Заправо оваква ситуација не може да буде само на четири утакмице када су још 2013, 2014. знали да ће "прозори" бити примењени. Сукоб шкоди кошарци. Последњих година се показало да су у већим земљама национални тимови 'мотор' који покреће кошарку. Тужно је бити у оваквој ситуацији и да морамо да интервенишемо преко министара и секретара за спорт", рекао је Монтеро за "АС".

Он је додао да ће Савез покушати да буде "паметан". Бројни шпански играчи изостали су у прве четири утакмице, део њих из НБА, део из евролигашких клубова и Ендесе.

Док се НБА лиги оправдава чврст став да њени клубови забрањују играчима да играју за репрезентацију, Монтеро сматра да Евролига нема права на исти третман.

"Евролига не може ни на који начин да се пореди са НБА. Европска такмичења у најбољем случају производе 36 милиона евра. Мислим да то нема права да се пореди са НБА лигом, немерљиво је", наглашава Монтеро.

НБА лига улаже много више новца, тржиште је богато, а играчи боље плаћени. Као пример смо узели српског играча Николу Јокића који ће сам за пет година добити највероватније добити уговор на 146 милиона долара од мање популарне франшизе из Колорада.

"Како ја разумем, од првог тренутка све препреке поставља Евролига, она има права да захтева оно што мисли да је легитимно али све стране треба заједно да буду, а што смо заједно јачи то је боље за кошарку", каже Монтеро.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар