Црвене свастике на таxи возилима

Непозната особа, или више њих, оштетила је неколико возила паркираних у сарајевском насељу Буча Поток власништво Вахида Зајке и његове фирме ''Жути такси''.

Босна и Херцеговина 28.02.2018 | 18:04
Црвене свастике на таxи возилима
Вандали, који нису идентификовани, на возилима су спрејем црвене боје нацртали нацистичке свастике, односно кукасте крстове. На неким аутомобилима су разбијени и предњи фарови, а вандали нису поштедели ни комби и камп-возило, које су, такође, демолирали, преноси Аваз.ба.
 
Власник Зајко, због здравствених проблема, није био у стању дати изјаву. Интересантно је да из возила, како сазнајемо, ништа не недостаје, тако да реч о класичном иживљавању над туђом имовином. У једном од аутомобила била је и празна боца вина па није искључено да су вандали, након свог похода, били толико дрски да су се чак и опијали у возилима.

Иначе, ово није први пут су грађани насеља Буча Поток изложени вандализму. Протекле недеље вандали су за мете узели гаражна врата, куће и зграде. Јесу ли ови случајеви повезани, за сада се званично не зна, али је индикативно да су и тада цртали кукасте крстове те користили спреј идентичне боје - црвене.

Сувада Кулдија, портпарол Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево, казала нам је кратко да су 25. фебруара имали пријављен случај цртања графита те да је починилац откривен и прекршајно санкциониран.

(Блиц/Аваз)

Коментари / 0

Оставите коментар