Crvene svastike na taxi vozilima

Nepoznata osoba, ili više njih, oštetila je nekoliko vozila parkiranih u sarajevskom naselju Buča Potok vlasništvo Vahida Zajke i njegove firme ''Žuti taksi''.

Bosna i Hercegovina 28.02.2018 | 18:04
Crvene svastike na taxi vozilima
Vandali, koji nisu identifikovani, na vozilima su sprejem crvene boje nacrtali nacističke svastike, odnosno kukaste krstove. Na nekim automobilima su razbijeni i prednji farovi, a vandali nisu poštedeli ni kombi i kamp-vozilo, koje su, takođe, demolirali, prenosi Avaz.ba.
 
Vlasnik Zajko, zbog zdravstvenih problema, nije bio u stanju dati izjavu. Interesantno je da iz vozila, kako saznajemo, ništa ne nedostaje, tako da reč o klasičnom iživljavanju nad tuđom imovinom. U jednom od automobila bila je i prazna boca vina pa nije isključeno da su vandali, nakon svog pohoda, bili toliko drski da su se čak i opijali u vozilima.

Inače, ovo nije prvi put su građani naselja Buča Potok izloženi vandalizmu. Protekle nedelje vandali su za mete uzeli garažna vrata, kuće i zgrade. Jesu li ovi slučajevi povezani, za sada se zvanično ne zna, ali je indikativno da su i tada crtali kukaste krstove te koristili sprej identične boje - crvene.

Suvada Kuldija, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, kazala nam je kratko da su 25. februara imali prijavljen slučaj crtanja grafita te da je počinilac otkriven i prekršajno sankcioniran.

(Blic/Avaz)

Komentari / 0

Ostavite komentar