Превозници траже помоћ од власти

Превозници путничког и теретног саобраћаја из БиХ заједно ће од институција тражити да их заштите од потпуне пропасти. На састанку, који је данас одржан у Бањалуци, констатовано је да је ова грана привреде на издисају.

Република Српска 28.02.2018 | 17:47
Превозници траже помоћ од власти
Најављују да су спремни су Превозниции на радикалније мјере, а не искључују ни блокаде саобраћајница.

Удружено настављамо борбу, поручују незадовољни превозници путничког и теретног саобраћаја из цијеле БиХ. Доношење закона о акцизама и повећане цијене горива су окидач. Огорчени су јер их проблеми гуше, а представници власти немају слуха.

‘’Док год вода не дође у грло ми се не знамо побунити. И сад кад смо видјели шта се ради на тржишту колико је сиве еминенције и нелојалне конкуренције ми смо присиљени да заједно дјелујемо’’, изјавио је Исмет Салашевић, предсједник Удружења аутопревозника Унско-санског кантона.

‘’Ми смо запостављени и апсолутно ништа нисмо добили од државе, рекао је Никола Грбић, предсједник Удружења превозника за унутрашњи и међународни транспорт Српске .

Уколико власти не буду реаговале на њихове вапаје, превозници су спремни да одговоре.

‘’Надамо се да ће превладати разум и да ће они ипак схватити да требају разговарати. Уколико не дође до разумијевања на наредном састанку који ће се одржати за десет дана биће договорени сљедећи кораци, да ли блоцкаде или нешто слично’’, навео је Грбић.

Превозници из Српске не одустају од захтјева за састанком са предсједником и премијерком Српске, али и министрима саобраћаја и веза и унутрашњих послова. За сада су одговор добили само из ресорног министарства са којима су, наглашавају, имали добру сарадњу а које, како сматрају, не може само да ријеши нагомилане проблеме. Желимо састанак или ћемо се осветити на изборима, истичу разочарани превозници..



БН телевизија

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Ин

28.02.2018 17:05

Опет гласајте за Владајуцу структуро они су вас ту и довели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цy

28.02.2018 20:30

Само заједно јаки.

Name

ре

28.02.2018 21:52

Ма треба разј..ти ове политицаре сто дјеле па владају.

Name

Дамир

28.02.2018 18:02

Па и ови хоце да блокирају саобрацај,овце сте ви цитаво стадо оваца багро несколована.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

28.02.2018 19:24

А да мало смањите возне паркове.Покупивали сте камиона силу,дзипове од 100 000 марака возете и дрзава да вам помазе.Призовите се памети.На крају трзисна економија ко мозе радит ради ко немозе затвара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дупло голо

28.02.2018 19:47

Нема шта ни да се вози и превози. Производње све је мање. Народ баш и не путује, забио се свак у својој касаби и мирује. Иду једино аутобуси на запад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ни па

28.02.2018 20:28

Па опет це гласати посто це Им поново обецати повољност а сумњам да и воде камиондзија нису њихови.

ОДГОВОРИТЕ