Prevoznici traže pomoć od vlasti

Prevoznici putničkog i teretnog saobraćaja iz BiH zajedno će od institucija tražiti da ih zaštite od potpune propasti. Na sastanku, koji je danas održan u Banjaluci, konstatovano je da je ova grana privrede na izdisaju.

Republika Srpska 28.02.2018 | 17:47
Prevoznici traže pomoć od vlasti
Najavljuju da su spremni su Prevoznicii na radikalnije mjere, a ne isključuju ni blokade saobraćajnica.

Udruženo nastavljamo borbu, poručuju nezadovoljni prevoznici putničkog i teretnog saobraćaja iz cijele BiH. Donošenje zakona o akcizama i povećane cijene goriva su okidač. Ogorčeni su jer ih problemi guše, a predstavnici vlasti nemaju sluha.

‘’Dok god voda ne dođe u grlo mi se ne znamo pobuniti. I sad kad smo vidjeli šta se radi na tržištu koliko je sive eminencije i nelojalne konkurencije mi smo prisiljeni da zajedno djelujemo’’, izjavio je Ismet Salašević, predsjednik Udruženja autoprevoznika Unsko-sanskog kantona.

‘’Mi smo zapostavljeni i apsolutno ništa nismo dobili od države, rekao je Nikola Grbić, predsjednik Udruženja prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport Srpske .

Ukoliko vlasti ne budu reagovale na njihove vapaje, prevoznici su spremni da odgovore.

‘’Nadamo se da će prevladati razum i da će oni ipak shvatiti da trebaju razgovarati. Ukoliko ne dođe do razumijevanja na narednom sastanku koji će se održati za deset dana biće dogovoreni sljedeći koraci, da li blockade ili nešto slično’’, naveo je Grbić.

Prevoznici iz Srpske ne odustaju od zahtjeva za sastankom sa predsjednikom i premijerkom Srpske, ali i ministrima saobraćaja i veza i unutrašnjih poslova. Za sada su odgovor dobili samo iz resornog ministarstva sa kojima su, naglašavaju, imali dobru saradnju a koje, kako smatraju, ne može samo da riješi nagomilane probleme. Želimo sastanak ili ćemo se osvetiti na izborima, ističu razočarani prevoznici..



BN televizija

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

In

28.02.2018 17:05

Opet glasajte za Vladajucu strukturo oni su vas tu i doveli.

ODGOVORITE
Name

cy

28.02.2018 20:30

Samo zajedno jaki.

Name

re

28.02.2018 21:52

Ma treba razj..ti ove politicare sto djele pa vladaju.

Name

Damir

28.02.2018 18:02

Pa i ovi hoce da blokiraju saobracaj,ovce ste vi citavo stado ovaca bagro neskolovana.

ODGOVORITE
Name

Boki

28.02.2018 19:24

A da malo smanjite vozne parkove.Pokupivali ste kamiona silu,dzipove od 100 000 maraka vozete i drzava da vam pomaze.Prizovite se pameti.Na kraju trzisna ekonomija ko moze radit radi ko nemoze zatvara.

ODGOVORITE
Name

Duplo golo

28.02.2018 19:47

Nema šta ni da se vozi i prevozi. Proizvodnje sve je manje. Narod baš i ne putuje, zabio se svak u svojoj kasabi i miruje. Idu jedino autobusi na zapad.

ODGOVORITE
Name

Ni pa

28.02.2018 20:28

Pa opet ce glasati posto ce Im ponovo obecati povoljnost a sumnjam da i vode kamiondzija nisu njihovi.

ODGOVORITE